Dupa varsta de 6 luni bebelusul poate incepe diversificarea. Mai multe despre cum anume sa procedezi poti citi aici. Dupa ce i-ai facut cunostinta cu radacinoasele si cateva fructe, poti sa incerci sa le combini in tot felul de piureuri simple. Astazi iti vom oferi o reteta simpla pentru bebelus, si anume piure dulce-acrisor.
*Metoda de fierbere la aburi este cea mai buna metoda de a pastra gustul proaspat si vitraminele din fructe si legume.
** Aceasta reteta este recomandata dupa varsta de 6 luni.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 mar ionatan
- 2-3 lingurite de lapte (matern sau formula)
Mod de preparare:
- Morcovii se curata, se spala si se taie in rondele.
- Se fierb la abur.
- Dupa 15 minute se adauga si marul curatat de coaja si seminte, si taiat feliute.
- Se mai lasa inca 5 minute.
- Se lasa cateva minute sa se raceasca.
- Se paseaza ingredientele impreuna cu laptele, pana se obtine un piure cu consistenta omogena.
Citeste si: Reteta pentru bebelus: Piure din mix de radacinoase