„Praslea cel Voinic si merele de aur” la Teatrul Excelsior din Bucuresti

Spectacolul „Praslea cel Voinic si merele de aur”, o adaptare dupa basmul lui Petre Ispirescu semnata de regizorul Eduard Petru Jighirgiu, va avea premiera joi 1 noiembrie de la ora 19.00, la Sala „Ion Lucian” a Teatrului Excelsior din Bucuresti.

Citeste si: Teatrul Ion Creanga deschide stagiunea estivala cu un program dedicat Centenarului Marii Uniri

Basmul lui Ispirescu nu este doar povestea unui imparat, a celor trei fii ai sai si a copacului cu mere de aur, iar montarea de la Excelsior si-a propus sa arate acest lucru. Regizorul Eduard Petru Jighirgiu a incercat sa descopere ce ascunde cunoscutul basm romanesc si a cautat sa-i revigoreze sensurile intr-o adaptare scenica cu momente de umor, ludic, muzica si culoare. Adaptarea basmului aduce in prim-plan eterna lupta dintre Bine si Rau alaturi de valorile pozitive pe care acesta le promoveaza. Realizatorii sunt de parere ca, „dincolo de zmei si de Ilene Cosanzene, de nenumaratele obstacole pe care mezinul Praslea este nevoit sa le infrunte pentru a apara pretioasele roade de aur ale marului si chiar dincolo de finalul fericit, intalnirea cu povestea scrisa de Petre Ispirescu ramane o experienta plina de invataminte pentru cei mari si pentru cei mici deopotriva”.

Regizorul Eduard Petru Jighirgiu i-a distribuit in spectacol pe actorii Ion Bechet, Mihaela Coveseanu, Radu Micu, Loredana Cosovanu, Doru Bem, Maria Radulescu, Andreea Sovan si Iulia Samson. Costumele au fost realizate de Maria Nicola, iar coregrafia este semnata de Judith State.

Noua adaptarea a basmului „Praslea cel Voinic si merele de aur” pune in valoare farmecul si profunzimea povestii originale, imbinand armonios elementele clasice cu mijloacele moderne ale teatralitatii”, se mai arata intr-un comunicat al Teatrului Excelsior.

Citeste si: Teatru pentru copiii intre 7 si 10 ani, despre empatie si agresivitate, la Replika

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here