Teatrul Ion Creanga deschide stagiunea estivala cu un program dedicat Centenarului Marii Uniri

Teatrul Ion Creanga din Bucuresti deschide stagiunea estivala, sambata, in Parcul Carol I, cu un program special dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, intitulat „Romania dodoloata”, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Intitulat „Romania dodoloata”, programul este sustinut de Teatrul Ion Creanga pe durata stagiunii estivale (mai – septembrie) in mai multe parcuri din Capitala, publicul fiind invitat sa se bucure de activitati care abordeaza notiuni si teme istorice intr-o maniera interactiva, spectacolul de teatru omonim, pus in scena de Radu Gabriel, dar si ateliere sustinute de istorici si artisti plastici.

Vezi si Spectacol premieră la Teatrul Ion Creangă: Carolina şi poneiul

Un moment istoric transpus intr-un spatiu familiar copiilor – parcul, sala de festivitati, sala de sport sau chiar curtea scolii -, aceasta este provocarea pe care o lanseaza spectacolul „Romania dodoloata”. Oricare dintre aceste spatii neconventionale poate fi urmatoarea scena pe care actorii Teatrului Ion Creanga vor aduce la viata povestea Marii Uniri, vorbind despre libertate, egalitate si democratie, despre pace si razboi, despre lupta pentru valorile nationale, fara a deveni o lectie de istorie.

Din distributia spectacolului fac parte actorii Paul Cimpoieru, care semneaza si miscarea scenica, Silviu Man/George Dumitrescu, Ionel Barac, Silviu Oltean, Beatrice Rubica, Dana Paraschiv, Daniela Niculae, Veronica Stoian, Alexandru Mustata, Oleg Apostol, Stefan Pavel, Maria Radu, Ana Odagiu si Monica Odagiu.

Programul „Romania dodoloata” a fost inaugurat in luna noiembrie 2017, peste 5.000 de elevi din scolile din Bucuresti luand parte in cele cinci luni de la lansare la reprezentatiile si atelierele prevazute in cadrul acestuia. Activitatile se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani, iar accesul este gratuit.

Vezi si Educatia timpurie prin teatru

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here