Marea istorie ilustrata a Romaniei si a Republicii Moldova

O colectie unica, in 10 volume, care nu trebuie sa lipseasca din casa niciunui roman!

Acum 100 de ani, prin puterea armelor si prin jertfa, bunicii si strabunicii nostri au creat Romania Mare. In an centenar, le aducem omagiu prin lansarea colectiei Marea istorie ilustrata a Romaniei si a Republicii Moldova.

Incepand de marti, 16 octombrie, va aparea la toate punctele de vanzare a presei din Bucuresti si din tara primul volum al colectiei, urmand ca saptamanal, pana in luna decembrie – in pragul marii sarbatori a Unirii – sa apara si celelalte volume.

Al doilea volum, lansat in 23 octombrie, va aduce cititorilor un cadou special: harta Romaniei Mari, cu cele mai importante locuri de vizitat in an centenar.

Realizata in urma unei documentari care se intinde pe parcursul unui deceniu, Marea istorie ilustrata a Romaniei si a Republicii Moldova este una dintre cele mai cuprinzatoare si mai amanuntite lucrari despre istoria romanilor. Coordonatorii acestui proiect cultural sunt

Ioan-Aurel Pop, presedintele Academiei Romane, si Ioan Bolovan, profesor-doctor la Facultatea de Istorie din Cluj. Cei 12 autori ai acestei lucrari sunt reputati profesori universitari din Cluj si Iasi, cercetatori stiintifici de la institute de istorie, de arheologie sau de istoria artei din Cluj, Iasi si Bucuresti. In cele 700 de pagini ilustrate color, colectia Marea Istorie Ilustrata a Romaniei si a Republicii Moldova poarta cititorul prin toate epocile istorice, de la preistorie, pana in prezent, punand accent pe evenimentele care au condus la Marea Unire a romanilor de la 1918.

Romania este astazi membra a Uninunii Europene, exprima si apara traditia istorica a batranului continent, vegheaza asupra prezentului si pregateste viitorul generatiilor tinere. Romanii nu sunt azi o natiune de succes, cu o prosperitate model si cu incredere nelimitata in propriile institutii si in cele europene. Dar acesti romani, ai caror stramosi au faurit Romania, se simt capabili sa contribuie la coagularea continentului, la reducerea si eliminarea faliilor, la instaurarea climatului de dialog. (Academician Ioan-Aurel Pop, presedinte al Academiei Romane)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here