Dezvoltarea armonioasă a copilului și hăinuțele lui

Dezvoltarea armonioasă a copilului tău este importantă și la fel sunt și hăinuțele lui.

Un micuț are nevoie de îndrumare pentru a învăța să meargă, să mănânce singur, să se îmbrace, să vorbească. Unii se dezvoltă mai repede în anumite privințe, pe când alții au nevoie de timp. Nu trebuie să îți faci griji. Acesta este modul natural prin care fiecare își capătă individualitatea.

Nu este vorba despre încurcarea etichetei cu vârsta celui mic, ci despre cum fiecare copil poate să poarte diferite mărimi de hăinuțe, chiar dacă au aceeași vârstă. Copilașii nu se dezvoltă toți în același mod, unii sunt mai măricei, pe când alții mai micuți.

Fiecare copilaș are o anume personalitate, constituție și material genetic. Tot ce poți să faci este să-l ajuți, să-l îndrumi. Astfel că, cel mic are nevoie de timp și răbdare pentru „a se face mare”.

Când devine micuțul tău mare?

Copilașul tău va rămâne veșnic un micuț cât un ghemotoc în sufletul părinților. Dar, de fapt, copiii cresc mari în fiecare zi. Și ne referim atât pe plan fizic, cât și psihic.

Vei observa că la un moment dat nu va mai dori să poarte anumite hăinuțe pentru bebeluși și își va alege singur ce body îi place. Poate părea o acțiune fără mare însemnătate, dar de fapt prichindelul începe să aibă propria părere.

Tot așa, într-o zi vei observa cum face primul pas și în alta că deja îl duci la grădiniță sau chiar la școală, în clasa zero.

Cum aleg hainele pentru copilul meu?

Problemele de creștere fizice diferite care apar la copii pot genera disconfort mai ales în alegerea hăinuțelor. Pentru fiecare categorie de vârstă există anumite mărimi standard, pentru a se indica cea pe care ar trebui să o alegi pentru îngerașul tău.

Dar cum unii pot crește mai lent sau pot să fie mai măricei, cel mai bine este să fie luate în considerare dimensiunile în centimetri. Astfel, cel mic se va bucura de hăinuțe pe mărimea lui, își va desfășura activitățile zilnice liniștit și va dormi confortabil.

Dacă alegi haine de dimensiuni mai mici, copilul nu se va simți comod.  De asemenea, nu este recomandat să cumperi hăinuțe mai mari cu gândul că cel mic va crește repede și se va bucura mai mult timp de aceste achiziții. Mânecuțele pot fi prea lungi și îl pot incomoda. Materialul nu se poate așeza pe corp așa cum ar trebui și astfel creează o stare de disconfort.

Mămicile preferă să facă de cele mai multe ori achiziții online deoarece poate fi dificil să meargă cu cel mic în multe magazine pentru a găsi hăinuțele perfecte. În plus, cumpărăturile online sunt adesea chiar mai accesibile ca preț.

Cum se dezvoltă un copil?

În primul an de viață, înălțimea copilul crește cu aproximativ 25 de cm. Atunci când se apropie de doi ani se poate înălța cu alți 11 cm și în al treilea an se pot adăuga încă 8 cm. După atingerea vârstei de trei anișori, cel mic poate să mai adauge anual câte 5-6 cm, până la vârsta pubertății.

La naștere, un copil poate să aibă aproximativ 50 de cm și atunci se încadrează în hăinuțele pentru nou-născuți. Apoi, până la împlinirea primului an de viață, cel mic poate să atingă înălțimea de 75 cm.

Deși se spune că cei mici au probleme mici și cei mari au probleme mari, nu uita că pubertatea și adolescența pot varia în funcție de foarte mulți factori externi și interni. Asemenea dezvoltării în primii ani de viața, toate ciclurile de vârstă ale unui copil până la maturitate sunt imprecise și diferite de la persoană la persoană.

Chiar dacă înțelegem faptul că fiecare copil se dezvoltă în felul său și alegerea hainelor este facilă grație dimensiunilor aflate, la achiziția online, uneori dezvoltarea copilului poate să devină un motiv de îngrijorare.

Medicul pediatru analizează constant modul în care un copil crește și urmează anumiți indicatori care se schimbă de la caz la caz, în funcție de sex, mediu, materialul genetic sau alte afecțiuni.

Este vorba despre o curbă de dezvoltare pe care medicul specialist o urmărește în timp. Nu trebuie să îți faci griji, ci să lași specialistul să decidă dacă creșterea copilului se încadrează în valori normale sau nu și dacă este cazul să se ia anumite măsuri.

Dar ce încurajăm și sperăm că orice persoană are în vedere când vine vorba de copii este stilul de viață sănătos. Pentru ca un copil să se dezvolte armonios are nevoie de mai multe lucruri:

O alimentație corespunzătoare, încărcată cu toate grupele de nutrienți necesari, în funcție de vârstă. Diversificarea alimentară este recomandat să se facă conform vârstei și sfatului medicului.

Odihna este importantă pentru un bebeluș. În primele luni din viață, un copil petrecere mai mult timp dormind decât făcând alte activități. Aici am discutat despre cum poți să îl faci pe cel mic să doarmă liniștit noaptea deoarece, în mod obișnuit, sugarii preferă să doarmă mai mult ziua, iar noaptea să fie activi.

Pentru un somn liniștit, pe lângă o cameră aerisită, un pătuț comod (și dacă se poate, fără pernă în primele luni de viață), este nevoie și de hăinuțe comode.

Oferă-i atenție, îngrijire fizică și emoțională. Mâncarea și odihna sunt nevoi fundamentale, dar nevoia de afecțiune și de protecție stă la baza unei dezvoltări armonioase pe toate planurile. Arată-i celui mic în fiecare clipă cât de mult îl iubești.

Alege plimbările prin parc, dacă locuiești la oraș și nu poți ajunge des în zone de pădure sau de munte. Lasă soarele să-l mângâie peste cel mic pentru a primi necesarul de vitamina D3 (responsabilă pentru fixarea calciului în oase).

Ce fel de hăinuțe să alegi?

Un alt factor care poate influența creșterea armonioasă a copilului sunt chiar hainele pe care cel mic le poartă. În primele luni de viață trebuie să ai grijă la ce fel de produse și materiale alegi pentru micuț.

Așadar, câteva sfaturi pe care ți le oferim ție, dragă mămică sau viitoare mămică sunt:

  • Să alegi întotdeauna produse de calitate pentru cel mic, cum ar fi hăinuțele din bumbac 100% și mâncarea sănătoasă.
  • Să îi oferi atenție, dragoste și înțelegere. Fiecare copil este unic. Prin urmare, nici dezvoltarea sa fizică nu trebuie să se desfășoare după niște standarde clar definite.
  • Să asculți sfaturile medicului specialist pediatru. Acesta urmărește cu atenție dezvoltarea fizică și psihică a celui mic și îi personalizează curba de dezvoltare și de învățare în funcție de diverși factori, cum ar fi mediul din care provine și materialul genetic moștenit.
  • Să te bucuri de acești ani în care cel mic învață în fiecare zi cum e să fie om mare!

Indiferent de cât de repede crește micuțul tău, la Kara Baby mereu vei găsi o mulțime de modele drăgălașe atât pentru fetițe, cât și pentru băieței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here