Cupa „Sansa Ta”, competitie de fotbal pentru copiii din centrele de plasament

Asociatia Sansa Ta va organiza duminica, 23 iunie o noua editie a evenimentului sportiv caritabil Cupa „Sansa Ta” la Complexul Cultural Sportiv Studentesc Tei. Acest eveniment devenit deja traditie, realizat in colaborare cu ASC Dinamo Noua Generatie si Kaufland Romania, aduce impreuna 120 de copii, proveniti din centre de plasament si din familii cu venituri modeste.

Citeste si ,,Cupa Primaverii 2019”, un turneu de mini handbal pentru copii

 „An de an, organizam cu mare bucurie acest eveniment unic in tara, prin care dam sansa unor copii mai putin norocosi sa uite de griji pentru o zi si sa se bucure de copilarie. Pentru unii dintre ei, aceasta este prima data cand intra intr-o competitie si inteleg ce inseamna fairplay-ul, spiritul de echipa si dulcele gust al victorie”, a declarat Gabriel Ciobotaru, Presedintele Asociatiei Sansa Ta.

A sasea editie a Cupei „Sansa Ta” va avea loc duminica de la ora 9:00, la Complexul Cultural Sportiv Studentesc Tei din Bucuresti (str. Oltetului nr. 30, sector 2). Copiii prezenti provin din centrele sociale si de plasament din sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6 ale capitalei si din comunitati defavorizate din judetele Ilfov si Dambovita (Peris, Crevedia, Tartasesti si din alte centre ale DGASPC Ilfov), precum si de la „conacul social” din Bilciuresti (Dambovita), fondat de Asociatia Sansa Ta in 2016.

Anul trecut, aproximativ 100 de copii s-au bucurat de acest eveniment sportiv unic, sositi de la centre precum SOS Satele Copiilor, ICC Romania, Centrul de Plasament Peris, Centrul Sfanta Macrina, Fundatia „The Door”, Fundatia Viata si Lumina.

Partenerii Cupei „Sansa Ta” 2019 sunt Kaufland Romania, Asociatia Clubul Sportiv Dinamo Noua Generatie,  Allcot Group, Infinity Trophy, Carbon Expert, La Cantine de Nicolai si Fruleg Logistic SRL. Alaturi de Cupa „Sansa Ta”, Asociatia Sansa Ta deruleaza multe alte proiecte in sprijinul comunitatii, precum „O sansa calda” (o masa calda oferita in fiecare joi, la Gara de Nord, persoanelor fara adapost din Bucuresti), „Zambetul din cutie” (cadouri de Craciun, impachetate in cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiasi), „Voluntar pentru sanatate” (controale medicale gratuite), „Rechizite pentru viitorul tau” (rechizite si ghiozdane oferite copiilor saraci sau celor din centre de plasament) sau „Sa construim sperante impreuna” (construirea de case pentru familiile sarace). Asociatia Sansa Ta a inaugurat in 2015, la Buftea, o sala de calculatoare, unde isi propune sa alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniti din familii sarace, si in 2016, in judetul Dambovita, un „conac social” unde gazduieste si educa copii orfani sau lipsiti de posibilitati.

Asociatia Sansa Ta este o organizatie non-profit, care promoveaza dreptul la o viata mai buna pentru copiii si tinerii care urmeaza sa paraseasca sau care au parasit centrele de plasament, prevenind institutionalizarea acestora. De asemenea, asociatia isi propune sa ajute familiile defavorizate, cu multi copii, din Romania. Programele dezvoltate se adreseaza persoanelor sau grupurilor sociale aflate in situatii de risc.

Asociatia Sansa Ta este acreditata de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice sa acorde servicii sociale, conform Certificatului de Acreditare Seria AF, nr. 004086/24.04.2018.

Citeste si Competitia Sportiva “SUPERCUPA BUCURESTI rugby-tag”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here