Cum punem bazele viitorului financiar al copiilor nostri

Sunt isteti, indrazneti si veseli. Ii iubim mai mult decat orice si le dorim tot binele din lume. Vrem sa ii vedem mari, fericiti, la casele lor, independenti si gestionandu-si cat mai bine resursele, inclusiv cele financiare.

Totul insa incepe din copilarie – in casa parintilor vor invata cei mici primele notiuni despre bani, avand ca reper comportamentul nostru.

Ce putem face noi, ca parinti, pentru a creste un copil care se va descurca in viata, inclusiv din punct de vedere al banilor? Cum punem bazele viitorului financiar al copiilor nostri?

Parintele este primul reper al copiilor, inclusiv din punct de vedere financiar

Trebuie sa fim constienti ca, inca de la varste foarte mici, copiii nostri invata prin imitatie. Indiferent ceea ce ii explici copilului tau, el va avea ca reper si va incerca sa aplice ceea ce vede. De aceea, dincolo de orice, este important ca familia sa isi gestioneze cat mai bine banii, dand in acest fel un exemplu pozitiv celor mici.

O familie care pune accent pe organizarea finantelor personale si economisire, care face eforturi pentru a cheltui intelept, pentru a acoperi nevoile inaintea dorintelor, va pune bazele educatiei financiare a copilului in mod firesc, dand un exemplu pozitiv pe care cel mic il va urma, probabil, si mai tarziu.

Educatie financiara – cum il ajutam sa inteleaga principiile financiare de baza

In paralel cu propriul comportament, putem oferi inca de la varste fragede celor mici cateva notiuni despre bani si modul in care ii gestionam.

Inca de la varsta de 3-4 ani copiii vor intelege faptul ca parintii ofera bani in schimbul hainutelor, mancarii si jucariilor lor. Le putem deja introduce cateva notiuni de baza despre finante – incepand cu faptul ca banii se castiga, parintii lucrand pentru a-i obtine – tocmai de aceea ii cheltuim intelept si responsabil.

Le putem explica ideea de a economisi o parte din acesti bani, pentru vacante sau cheltuieli mai importante – exact cum va face si el atunci cand va fi adult si va avea responsabilitatea propriilor venituri.

Ii putem, de asemenea, educa in spiritul ajutorarii celor care au nevoie: putem merge impreuna cu cel mic la un magazin de copii, oferindu-i o suma de bani cu care sa cumpere atat o jucarie pentru el, cat si pentru un copil fara posibilitati, invatandu-l deja lectia daruirii si a responsabilitatii fata de semeni.

Un cont de economii pentru copii

Obiceiurile pe care le va deprinde in familie isi vor pune, cu siguranta amprenta asupra viitorului financiar al copilului nostru, dar putem face un pas in plus pentru acesta, oferindu-i, la varsta maturitatii, un start financiar bun.

Un cont de economii pentru copii, asa cum este cel de la ING Bank, te va ajuta sa faci acest lucru.

Depozitul ING Economii pentru copii te va ajuta sa economisesti pentru copilul tau – atat tu, cat si el, putand sta linistiti, pentru ca cel mic va avea un start financiar bun atunci cand va fi mare.

Acest depozit bancar special iti va oferi cateva avantaje incontestabile:

  • Un bonus de dobanda pentru sumele nou economisite,
  • Accesul permanent la bani – poti face depuneri, dar si retrageri – fara a pierde vreun leu din suma acumulata,
  • Poti depune orice suma iti este la indemana, chiar si 5 sau 100 de lei,
  • Beneficiezi de un maxim de flexibilitate: poti depune bani in contul ING pentru Copii la orice bancomat ING sau prin transfer din contul tau de la ING sau de la alta banca. Poti chiar programa transferurile de bani, iar automatizarea procesului iti va elibera timp pe care il poti petrece cu micutul tau

In plus, nu ai niciun comision pentru deschiderea, administrarea sau inchiderea contului ING Economii pentru Copii. Nici pentru incasarile in acest cont, pentru transferuri sau pentru cardurile atasate nu ai comisioane.

Tu cum economisesti pentru viitorul copilului tau?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here