Ce activități poți face cu copilul în București de 1 iunie 2022

De 1 iunie 2022, de Ziua Copilului, te invităm să vezi lista cu ce activități poți face cu copilul în București. Vă urăm distracție plăcută! 

 •   1unifest alături de supereroii Itsy și Bitsy!

Itsy Bitsy, împreună cu partenerii săi, au pregătit toate activitățile și surprizele pe placul copiilor și părinților, pentru un maraton de joacă și distracție care va umple un parc întreg din București, o zi întreagă. Peste 500 de artiști mari și mici vor cânta, vor dansa și vor face magie – la propriu și la figurat – pentru o revedere memorabilă, în aer liber (de la  9:00 până la 20:00, în  parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din București. INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Mai multe informații despre festivalul cu intrarea liberă pot fi găsite aici.

 • Parada Micilor Bicicliști este un eveniment  dedicat tuturor copiilor care iubesc bicicleta și senzația de libertate pe care aceasta o oferă. Parada va avea loc pe Blvd Kiseleff din Capitală și este o invitație la un stil de viață sănătos, prin sport și protejarea mediului înconjurător. Înscrie micii bicicliști participanți aici: tiny.cc/ParadaMicilorBiciclisti. Îi vom aștepta cu o surpriză plăcută!

 

 • Camera Deputaţilor (Parlamentul României) îşi deschide porţile cu ocazia Zilei Copilului.

Între orele 10.00 – 17.00, instituţia va putea fi vizitată, în regim de gratuitate, de copii şi însoţitorii acestora, accesul fiind permis pe la intrarea C1, nivel P, cu un flux de vizitare continuu (acces prin Bulevardul Naţiunile Unite).

Cei interesaţi vor avea posibilitatea să vadă sălile în care se desfăşoară activitatea parlamentară, respectiv “I.I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „Al.I. Cuza”, „I.G. Duca”, „Mihai Viteazul”, Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, sala de plen şi “C.A Rosetti”.

Ca şi la ediţiile anterioare, copiii vor putea participa la o serie de momente distractive şi educative, organizate împreună cu mai multe instituţii partenere ale Camerei Deputaţilor: momente de teatru; întâlniri cu personaje din lumea desenelor animate; prezentarea fanfarei militare (ora 11.00, în foaierul sălii “Al. I. Cuza”, nivel P1); spectacol de magie; prezentarea unui elicopter SMURD; explicarea Codului Rutier pentru copii etc.

Mai multe aici.

 • Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Senatul României îi invită pe copii și pe părinți la „Senat Junior”, un eveniment amplu, dedicat celebrării drepturilor și libertăților copiilor și tinerilor.

UNICEF România se alătură acestui eveniment și îi așteaptă pe părinți și copii cu: o roată a Drepturilor Copilului, materiale speciale pentru copii, în română și ucraineană, un photo booth – pentru amintiri frumoase.

Accesul publicului se face doar pietonal prin poarta A1, iar evenimentul se va derula în spațiul din fața clădirii instituției, în intervalul orar 10:00 – 17:00.

Pe lângă activitățile ce vor avea loc în curtea Senatului, copiii pot participa, în grupuri organizate, la turul spațiului interior al instituției și vor putea vizita, pe lângă sala de plen și biroul Președintelui Senatului.

Mai multe detalii aici.

 • De Ziua Internațională a Copilului, Muzeul Național Cotroceni invită copiii, cu vârste între 8 și 14 ani, să participe la ateliere de arte decorative gratuite.

Prin intermediul acestora vor descoperi informații captivante despre artele textile, ceramică, sticlă și metal și vor realiza propriile opere de artă pe care le vor putea păstra drept amintire. Mai sunt disponibile locuri pentru atelierele de la orele 9.30, 13.30 și 15.30.

Programarea poate fi făcută la numerele de telefon 021-317.31.07 și 0725.518.381 sau la adresa de email [email protected], cu minimum 48 de ore înainte.

Accesul la ateliere se face în limita locurilor disponibile.

 • Hai la AFI Cotroceni, pe 1 Iunie, între 11.00 – 19.00 pentru o zi plină cu distracție, surprize și activități creative, care îi vor captiva pe cei mici și vor trezi cheful de joacă al celor mari.

Am pregătit prilejuri de amuzament și bucurie care mai de care mai colorate, antrenante și gustoase!

 • Întâlniri cu personaje îndrăgite, precum și artiști pe catalige, pentru uimirea și încântarea celor mici.
 • Ateliere educative pentru ca juniorii să-și descopere și să-și cultive talentul alături de prietenii lor. Tematicile sunt variate: pictură, creare de păpuși, modelaj, foto etc.
 • Activități pentru micii curioși: știința poate fi amuzantă, mai ales când ai de-a face cu nori de spumă, apă nărăvașă, precum și niște baloane un pic altfel!
 • Surprize crocante și dulci. Te așteptăm să guști și să te convingi.
 • Spectacole pentru copii.

Mai multe detalii aici.

 •  La Centrul Comercial Drumul Taberelor, 1 iunie se anunță o zi de spectacole și veselie, în intervalul 14:00 – 19:00. Intrarea este gratuită. (Adresa: Strada Brașov nr. 25)

„Cu mic cu mare ne vom bucura de copilărie, vom dansa alături de dansatori profesioniști, artiști desăvârșiți, vom face experimente, vom bate tobele tare, tare, tare și împreună vom creiona un 1 iunie de poveste!”. Mai multe aici.

 • Și anul acesta de 1 iunie Sun Plaza pregătește cea mai frumoasă zi pentru copii.

”Hai alături de noi să te bucuri de evenimentul Bubble Parade, alături de numere de magie. Sunny abia așteaptă să interacționeze cu cei mici pentru a se bucura împreună de un spectacol al baloanelor de săpun de la 16:00 la 18:00 pe Esplanada Sud.

Află mai multe aici.

 • La Veranda Mall copiii sunt așteptați pe 1 iunie între orele 14.00 și 19.00 unde vor fi organizate activități interesante pentru micuți.
 • La Mega Mall, de 1 iunie, copiii pot vedea filme (”Fabrica de Vise”, ”Băieți răi”, ”Inimă de foc: neînfricata” etc) cu preț unic de 8 lei per bilet.
 • 1 IUNIE în culori Speciale la Grădina Botanică

Evenimentul este creat și dedicat exclusiv pentru copiii cu nevoi speciale ori cu statut de handicap, dar și micuților îmbrățișați de familiile care i-au adoptat/luat în plasament, și care au acces gratuit in baza unui document oficial.
Inscrierile se fac doar prin mesaj pe numarul de WhatsApp: 0724152106

Mai multe detalii aici.

 • La Bookfest – Târg de carte vor avea loc mai multe lansări de cărți pentru copii, precum și unele evenimente organizate pentru a-i distra pe miucți. Intrarea este liberă, iar evenimentul este la Romexpo.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here