11 dintre cele mai populare hobby-uri ale bărbaților în 2023

Atenția acordată creșterii unui copil lasă foarte puțin loc pentru alte preocupări. Chiar și așa, bărbații nu trebuie să suprime activitățile de timp liber. Hobby-urile taților includ de cele mai multe ori timp petrecut cu copiii, distracția împreună fiind neprețuită. Sunt și momente în care bărbații își încarcă bateriile prin activități individuale, precum alergarea, mersul la sală sau meditația.

Iată care sunt 12 dintre cele mai populare hobby-uri ale bărbaților în 2023, potrivit unui sondaj recent:

Sportul

Cel mai comun, dar poate cel mai important hobby pentru bărbați este reprezentat de exercițiile fizice regulate. Preocuparea pentru a avea un tonus fizic ridicat face mai ușoară îndeplinirea sarcinilor zilnice și susține sănătatea mintală.

Pentru cei care nu au timp sau nu își doresc să plece de acasă, există soluția achiziționării unei bande de alergat. De asemenea, oricine poate face exerciții cu ganterele în propria locuință, sau antrenamente folosindu-se de greutatea corporală.

Grădinăritul

Câteva minute petrecute într-o grădină cu flori, plante și legume reprezintă un remediu excelent pentru alungarea stresului de care suferă foarte mulți părinți. Către grădinărit se îndreaptă nu numai cei care stau la casă și beneficiază de un spațiu mai generos, ci și cei care locuiesc într-un apartament. Oricât de mic ar fi un balcon, tot este loc pentru câteva ghivece cu busuioc, mentă, oregano și chiar roșii. Sunt la modă pomii fructiferi columnari, în ghiveci.

Vlogging

Este un hobby preferat de cei care nu sunt timizi în fața camerei de filmat și care vor să arate lumii întregi preocupările lor. Unii își transformă viața într-un adevărat Reality Show, iar urmăritorii se înmulțesc de la o zi la alta. Alții se filmează vorbind despre lucruri de interes general sau despre domenii de nișă. Activitatea se poate monetiza, însă până la bani contează satisfacția că cineva este interesat de ce ai tu de spus.

Gătitul

S-au dus vremurile în care mamele aveau „monopol” pe gătit. Acum, aceasta este o activitate îmbrățișată de tot mai mulți bărbați, care nu se mai limitează la cartofi prăjiți și ouă ochiuri, ci pregătesc mâncăruri sofisticate pentru familie. Numeroși bucătari „s-au născut” datorită emisiunilor culinare, în care participanții demonstrează că oricine poate să gătească, dacă are răbdare, pasiune și, desigur, ingredientele necesare.

Jocuri video

Se spune că bărbații nu se maturizează niciodată, ceea ce nu e pe deplin adevărat. Ce-i drept, e greu de crezut că există vreun tată care să nu se bucure ca un copil atunci când joacă jocuri video. Avantajul adulților este că au acces și la cazinouri online România, pe care se pot distra cu jocuri specifice, printre care fotbal sau tenis virtual.

Cititul

Și cititul este o modalitate excelentă de a ameliora sentimentele de stres și de anxietate, de relaxare și de cultivare a imaginației. Fie că este ficțiune, fie că nu, lectura ușoară este un hobby sănătos înainte de culcare. În plus, se știe că un copil își copiază părinții. Dacă tatăl citește, copilului nu i se va mai părea o „corvoadă” să deschide o carte primită ca temă de la școală.

Ascultarea de podcast

Ascultarea podcast-urilor poate avea scop didactic, dar și de divertisment. Deși acest produs media este un concept mai nou pentru mulți, oferta este aproape nelimitată în mediul online. Se găsesc materiale pentru toate sferele de interes. Un mare avantaj este că cine ascultă un podcast poate face și altceva în paralel, cu condiția ca activitatea respectivă să nu necesită nivel maxim de concentrare.

Descoperirea unor noi genuri muzicale

Fiecare are un gen muzical preferat, care îl relaxează, îl conectează la o sursă de energie pozitivă și îi conferă echilibru psihic. Dar lumea muzicii este foarte diversă, cu milioane de artiști. Sunt bărbați care și-au făcut un obiectiv din a acorda atenție măcar unui gen muzical nou în fiecare an. Acest proces de descoperire face ca viața de zi cu zi să fie mai interesantă.

Camping-ul

Campingul este una dintre activitățile în care pot fi implicați copiii. Vedem filmele americane în care familiile înnoptează în mijlocul naturii, aprind un foc de tabără și spun povești de groază. Nu trebuie să fie chiar așa extrem. Camping-ul în locuri special amenajate poate avea același farmec, poate chiar pe marginea unui lac, completat de o partidă de pescuit.

Jocurile de construcție

Copiilor le place să creeze lucruri, iar construcția poate scoate la iveală atât de multe idei și talente ascunse. Jocurile Lego sunt alegerea evidentă pentru o activitate de câteva ore în familie, dar plăcile sau bețele cu magnet au câștigat popularitate. O simplă căutare pe internet pe oferă ideile de care este nevoie pentru petrecerea timpului în interior, într-un weekend ploios.

Recondiționarea

Reciclarea obiectelor și materialelor vechi și redarea utilității lor este un hobby des întâlnit în rândul bărbaților ce caută activități în care pot fi implicați și copiii. Din orice obiect nefolosit din casă poate fi creat ceva nou. De exemplu, sticlele goale pot fi pictate și transformate în vaze, sau o față de masă „uitată” în sertar poate deveni o pelerină demnă de parada modei.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here