Grilele de la Bac si Evaluarea Nationala amanate cu cel putin un an

Petru Apostoaia, reprezentantul Consiliului National al Elevilor, a declarat oficial ca grilele de la Bacalaureat si Evaluarea Nationala au fost amanate cu cel putin un an, decizia fiind adoptata dupa discutia de vineri a ministrului Plumb cu profesorii, elevii si parintii.

Vezi si Schimbari la Bacalaureat si Evaluarea Nationala

Ministrul interimar al Educatiei Nationale, Rovana Plumb, s-a intalnit cu reprezentantii profesorilor, parintilor si ai elevilor, pentru a discuta despre tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019. Potrivit reprezentantului Consiliului National al Elevilor, Petru Apostoaia, s-a decis amanarea cu cel putin un an a introducerii testelor grila la examenele de Bacalaureat si Evaluarea Nationala 2019.

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a modificat structura subiectelor de examen, astfel incat acestea vor contine 40% intrebari grila, intrebari cu alegere duala sau intrebari cu raspuns Adevarat sau Fals. Reprezentantii MEN au sustinut ca astfel raspunsul elevilor va fi notat obiectiv. De cealalta parte, reprezentantii elevilor au spus ca nu au fost consultati cu privire la introducerea testelor grila la examenele nationale, precizand ca schimbarile au rolul de a creste artificial promovabilitatea la Bacalaureat, pentru ca raspunsurile vor putea fi mai usor de copiat.

MEN publicase pe site modelele de subiecte pentru examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala 2019, dar ulterior acestea au fost retrase.

Citeste si Rata finala de promovare la Bacalaureatul de toamna este de 29,7%

Sursa:Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here