Esti fericita ca ai adus pe lume un copil minunat. Ca ai reusit sa duci la bun sfarsit sarcina, ca poate esti una dintre norocoasele care a scapat de grija celulitei, vergeturilor si alte “minunatii” care vin la pachet cu o sarcina. Astfel ca te gandesti sa „renasti” viata intima a cuplului… dupa nastere.
Citeste si: Acesta este secretul unei relatii sanatoase si de durata!
Teoretic nu-ti ramane decat sa aprinzi cateva lumanari parfumate, sa-ti pregatesti CD-ul cu muzica preferata, sa faci o baie cu ulei de trandafir si cu toate acestea…
“Unde e libidoul?”
Scaderea dorintei sexuale dupa nastere este o stare fireasca. Responsabilii principali care iti controleaza apetitul sexual sunt hormonii. Mai exact, scade nivelul de estrogen și progesteron, potrivit yourhormones.info. Iar daca alaptezi, in corpul tau isi face loc si prolactina, hormonul responsabil de producerea laptelui matern care… nu, din pacate, nu ajuta la stimularea ta sexuala.
Citeste si: Top 5 cauze de cearta dintre mami si tati
Si totusi cand?
La 8 saptamani de la nastere, ar spune ginecologul. La 3 luni de la nastere, ar spune prietenele tale. Adevarul insa e altul: atunci cand esti pregatita. Majoritatea femeilor (evident exista si exceptii) nu sunt pregatite de un contact sexual decat dupa saptamani bune de la nastere.
Trauma fizica suferita (fie ca este vorba despre cezariana sau epiziotomie, in cazul unei nasteri naturale), depresia si oboseala isi pot pune serios amprenta pe viata voastra intima.
Oglinda – oglinjoara
Te intrebi, tot mai des, unde e acea zeita care facea ravagii pe plaja, care deborda sex-appeal si care afisa, cu nonsalanta, un abdomen tonifiat? E acolo, crede-ma. Doar ca te asteapta sa-i acorzi rabdare, atentie si timp.
Insuficienta lubrifiere naturala a vaginului, sanii sensibili la atingere, scurgerile de lapte din sani, in plus, dureaza pana isi revine si uterul la forma initiala, dar si muschii vaginali pana isi recapata elasticitatea.
Da, corpul tau are nevoie de timp sa se recupereze! Trebuie sa stii ca, unele femei au nevoie de cateva saptamani, altele chiar de luni bune pentru a se acomoda cu schimbarile majore ce s-au petrecut in viata lor.
Vezi si Nasterea. Cum te pregatesti pentru prima intalnire cu bebelusul tau!
Si alti “demoni”
Stresul, nevoile bebelusului care necesita ingrijire 24/7, frica de durere la primul contact sexual de dupa nastere sau faptul ca, nu te mai consideri atragatoare pentru partener, toti acesti factori pot afecta serios psihicul tau. Pentru toate, insa, se gasesc solutii.
S-ar putea sa-ti placa si: 1500 de persoane au spus care este cheia unei casnicii reusite