Tu stii de unde vine iepurasul de Paste?

„Mami, daca voi fi cuminte, va veni iepurasul la mine? Si o sa-mi aduca hainute noi?”, m-a intrebat baietelul meu de 3 ani. „Da, sigur ca va veni! Iepurasul le aduce hainute noi tuturor copiilor din lume!”, i-am raspuns plina de entuziasm. „Dar de unde vine iepurasul?”, m-a intrebat curiosul mic. Si uite aici, recunosc ca nu am mai fost la fel de increzatoare. Dar am cautat povestea, i-am spus-o si a fost atat de incantat! Tu stii de unde vine iepurasul de Paste?

Vezi si Cum sa vopsesti natural oua de Paste

Povestea iepurasului de Paste

A fost odata ca niciodata, intr-o imparatie indepartata, un rege care avea la curtea sa un magician. Si nu unul oarecare, ci unul cu puteri magice nemaintalnite pana atunci.

Intr-o zi magicianul i-a oferit regelui in dar o gaina. Si nu era o gaina obisnuita, ci una care facea oua colorate. Regele insa era cam avar si i-a ordonat magicianului sa faca “abracadabra” deasupra acesteia, astfel incat gaina sa faca doar oua de aur.

Magicianul a facut o vraja si de atunci gaina facea numai oua de aur. Regele era foarte mandru de minunata gaina, a devenit extrem de bogat si a reusit sa starneasca invidia multor alti regi. De frica sa nu ii fure cineva gaina, o tinea intr-o cusca de aur, chiar langa tronul sau. Ba chiar i-a spus magicianului sa faca o vraja, astfel incat nimeni sa nu stie unde este gaina magica, iar atunci cand va fi vizitat de oaspeti, sa fie pusa in cusca o gaina obisnuita.

Frica regelui s-a adeverit: gaina din cusca a fost furata de cineva intr-una din zilele urmatoare. Dar regele era linistit, fiindca stia ca magicianul a avut grija de gaina care facea oua de aur. Regele i-a poruncit magicianului sa-i inapoieze minunata gaina.

A doua zi regele s-a uitat in cusca si a vazut un iepuras inauntru. Regele a fost foarte surprins si a spus: “Ce-i asta? Iepuras mic, cum de ai intrat aici?”. Apoi a deschis usa la cusca si a eliberat iepurasul, spunandu-i: “Du-te in padure, acolo unde iti este locul!”. Seara a venit magicianul, iar regele l-a intrebat: “Unde este gaina mea? Ti-am spus sa o aduci inapoi!” Magicianul i-a spus: “Dar era in cusca! Doar ca nu am reusit sa fac acea vraja incat sa o transform din iepuras, inapoi, in gaina”.

Iti dai seama cat de suparat a fost regele atunci cand a inteles ca iepurasul mic era, de fapt, gaina lui magica? Multa vreme a fost cautat prin toata imparatia acel iepuras, dar nu a mai fost gasit niciodata. Doar ca, spun unii, copiii mai gaseau din cand in cand oua colorate prin padure. Iar cei mai norocosi reuseau sa gaseasca si oua de aur!

Ti-a placut povestea?

Vezi si Retete de sarbatoare pentru cei mici

Text: Inga Stoian

*Povestea a fost adaptata de pe preschoolexpress.com

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here