Scrisoare fiicei mele: ești cea mai mare bucurie din viața mea!

Photo by Josh Willink from Pexels

Atunci când devii părinte, toți cei din jurul tău te sfatuiesc “să te bucuri de fiecare moment, pentru ca timpul trece atât de repede”. Și culmea este că și eu m-am trezit de multe ori spunând acest lucru altor proaspeți părinți. Timpul chiar trece repede. Și să privești cum crește copilul în fața ta poate fi o senzație atât de dulce (dar în același timp, și atât de amară).

Probabil fiecare mamă și-a dorit la un moment dat să aibă acea putere magică de a opri timpul în loc, pentru a simți mai mult mirosul divin al bebelușului, să-și țină mai mult timp în brațe, la piept, puiul mic, să-i mai audă acele prime silabe și cuvinte, să mai asculte acele râsete candide de bebeluș, acele prime achiziții, acel prim Crăciun, primii pași.

Oricat de multe emoții și neliniști îmi aduce acest gând dulce-amărui, să știi că mă consider norocoasă să te am, să fiu mama ta, să te privesc cum crești, cum explorezi, cum observi totul, cum atingi, cum te dezvolți, cum alergi, cum examinezi totul in jurul tău. Sunt fascinată  de curiozitatea cu care descoperi lumea înconjurătoare. Și sunt conștientă că trebuie să te las tot mai des din brațele mele, pentru că ai atâtea de învățat, de făcut, de explorat… Și, desi știu că sunt importantă pentru tine acum, când ești micuță și mă privești cu ochii tăi minunați de parcă aș fi întreaga ta lume, sunt conștientă că, încet-încet, din lumea ta vor fi parte și alți oameni, alte lucruri, alte locuri, alte activități, alte experiențe.

Mă rog din tot sufletul să fie viața ta frumoasă, să ai parte de relații bune, profunde, sincere, să cunoști oameni minunați, care să te aprecieze, să te iubească, pentru că, Draga mea, ești atât de iubibilă!

Sper să călătorești mult, să ai parte de experiențe interesante, să visezi din plin, să-ti găsești dragostea vieții, să-ți faci vocea auzită, să faci alegeri înțelepte în viață. Și să nu uiți că mama e acolo undeva și-ți va oferi brațele sale, că mama e acolo undeva și este atât de mândră că îți este mama.

Copila mea, fii o bucurie pentru alții, așa cum ești cea mai mare bucurie din viața mea.

Cu drag,

Mama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here