Iata ce am inteles de cand am devenit mama de baiat!

Nu m-am asteptat ca, devenind mama de baiat imi va schimba (nu, nu m-am transformat, ci am evoluat!) perspectiva mea asupra barbatilor. Probabil, asta inseamna, de fapt, atunci cand devii parinte, se tranforma felul in care percepi lumea, Universul e acelasi si totusi, altfel. Iata ce am inteles de cand am devenit mama de baiat!

Citeste si: Esti mama de baiat? Uite cum poti sa cresti un fiu de nota 10!

Sunt femeie, imi amintesc de mine, de nevoile, dorintele si emotiile mele atunci cand eram fetita.

Feminista din mine a citit multe si a auzit suficiente povesti despre cum erau impartite, cumva, mai mereu femeile de barbate – in doua tabere distincte.

Despre cum era prima categorie stiam, dar despre cea de-a doua categorie aveam mereu acea parere ca “ei, baietii, sunt altfel”: isi doresc alte lucruri, se joaca diferit si cu alte jucarii, simt altfel si tot asa. Bineinteles ca anumite convingeri si perceptii s-au mai schimbat de-a lungul timpul. Dar sa vezi ce transformari au avut loc de cand am devenit mama de baiat!

Mi-am inteles mult mai bine sotul. Tatal. Bunicul. Am inteles mult mai bine tabara “baietilor”, care uneori e atat de diferita, dar in foarte multe cazuri… este aceeasi!

Baietii se joaca mai mult cu anumite jucarii, asa e (masinute, roboti, dinozauri etc). Alearga, sar, se catara, vor sa se “lupte” cu dragonii si sa contruiasca cazemate. Vor sa alerge dupa o minge kilometri intregi, sunt competitivi si vor mereu ceva sau pe cineva sa salveze, iar cand le e foame, vai, ai zice ca e sfarsitul lumii!

Si as putea scrie o lista intreaga de ce este posibil (sau nu) ca baietii sa fie predispusi (genetic, social, cultural etc) sa faca anumite lucruri, intr-un mod diferit, spre deosebire de noi, fetele, femeile, dar ceea ce este sigur este faptul ca isi doresc (exact asa cum isi doresc si fetele!) sa fie intelesi, apreciati, mangaiati si iubiti.

Ah, Doamne, cat le mai place sa fie iubiti!

Autor: Inga Stoian

S-ar putea sa-ti placa si: Este minunat sa fii mama de baiat!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here