Ghete noi pentru copiii nevoiasi

In fiecare iarna 1 copil din 4 merge aproximativ o ora pe jos pana la scoala in incaltari stricate, invechite sau total nepotrivite. Fundatia World Vision Romania a lansat campania #mergdescult, prin care isi propune sa cumpere 14.407 de perechi de ghete noi, calduroase, pentru copiii  nevoiasi.

La tara, in Romania secolului 21, copiii din cele mai sarace si mai izolate comunitati nu pot ajunge la scoala fiindca nu au incaltaminte adecvata

Parasirea timpurie a scolii este una dintre problemele grave ale Romaniei, tara noastra continuand sa inregistreze o rata a abandonului scolar de 18,1%, in timp ce media europeana este de  10,6% (Eurostat, 2017). Accesul la educatie pentru copiii acestei tari trebuie sa fie neingradit, insa acest lucru nu se poate face in lipsa acoperirii nevoilor primare. In mediul rural, peste 25% dintre locuitori au doar 4 clase, copiii romani de la sate fiind expusi in continuare saraciei extreme si excluziunii sociale, ceea ce inseamna ca  discrepantele dintre mediul urban si cel rural continua sa se adanceasca.

Din pacate, zeci de mii de copii din Romania sufera de frig in fiecare zi in drum spre scoala, deoarece nu au incaltari potrivite. Multi frati merg cu randul, pentru ca nu au doua perechi de incaltaminte si fac cu schimbul. In plus, o parte dintre acestia renunta sa mai mearga la scoala, pentru ca rad copiii de ei. Vrem ca prin aceasta campanie sa reusim sa le punem un zambet pe buze si sa-i ajutam sa faca un pas inainte spre un viitor mai bun. Singuri putem face putin, dar impreuna putem face atat de mult! Speram ca din ce in ce mai multi oameni sa se alature campaniei #mergdescult, sa doneze 4 euro prin SMS la 8849 cu textul GHETE si sa-si indemne rudele si prietenii sa faca acelasi lucru.”, a declarat Mihaela Nabar, Director Executiv Interimar, Fundatia World Vision Romania.

Campania organizatiei  ii incurajeaza pe toti cei care sustin campania sa mearga desculti pentru cateva minute intr-o situatie nu foarte confortabila, mai putin obisnuita, sa filmeze momentul si sa il impartaseasca cu prietenii lor pe retelele sociale. Mai multe persoane publice s-au alaturat demersului World Vision si au acceptat provocarea #mergdescult, printre care Oana Cuzino, Anca Serea, Calin Goia, ambasadori de traditie ai proiectelor fundatiei.

Pentru ca obiectivul campaniei sa fie atins si pentru ca 14.407 de copii sa aiba un drum mai usor catre scoala, este nevoie de 317.739 euro. Donatiile pot fi facute prin SMS la 8849 cu textul GHETE (cost 4 euro) sau online, pe site-ul campaniei: https://worldvision.ro/mergdescult/, unde se poate dona orice suma. Perioada de desfasurare a campaniei este decembrie 2018 – ianuarie 2019.

Implica-te si tu in campania #mergdescult si ajuta copiii nevoiasi sa ajunga la scoala fara sa le inghete picioarele. Doneaza 4 Euro prin sms la 8849 cu textul “ghete” sau orice suma doresti pe site-ul campaniei: https://worldvision.ro/mergdescult/.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here