Esti tata de fata? Creierul tau reactioneaza diferit in fata fiicei tale!

Un studiu facut de Asociatia Americana de Psihologie a scos la iveala urmatorul lucru: creierul unui tata de fata este diferit fata de creierul unui tata de baiat. Esti tata de fata? Creierul tau reactioneaza diferit in fata fiicei tale! Afla aici mai multe detalii.

Citeste si: Importanta prezentei tatalui in dezvoltarea psihica si emotionala a copilului

Genul copilului nostru ne influenteaza obiceiurile si deciziile zilnice, chiar mai mult decat ne imaginam sau ne asteptam. Aceasta este una dintre concluziile la care s-a ajuns in cadrul studiului realizat in cadrul Universitatii Emory, in colaborare cu Universitatea din Arizona si care a fost publicat in revista Behavioral Neuroscience.

La studiu au participat 52 de tati (30 tati de fete si 22 tati de baieti), iar creierul participantilor a fost monitorizat cu ajutorul aparatelor cu rezonanta magnetica. Principala descoperire a acestui studiu a fost urmatoarea: creierul tatilor de fete reactioneaza diferit spre deosebire de creierul tatilor de baieti, iar acest lucru a fost observat atunci cand acestia interactionau cu copiii. Tatii de fete erau mult mai atenti, mai empatici, mai impresionabili in fata nevoilor fiicelor, spre deosebire de taticii de baieti.

Spre exemplu, tatii de fete isi exprimau cu mai multa usurinta emotiile simtite si foloseau in comunicarea cu fiicele, cuvinte precum “totul, “mult”, aproximativ”, “dedesubt”, “dincolo de”, in timp ce tatii de baieti aveau un limbaj focusat pe realizari si atingerea obiectivelor, utilizand cuvinte ca “mandru”, “castig”,“in top” etc.

Citeste si: Tati nu e bona, tati e parinte!

Conform cercetatorilor aceste diferente existau pentru ca tatii de fete accepta mult mai usor emotiile fetelor, spre deosebire de tatii de baieti.

Jennifer Mascaro, liderul echipei de cercetatori a declarat ca in momentul in care copilul incepea sa planga, tatii de fete reactionau mai rapid, in comparatie cu tatii de baieti.

De asemenea, pentru oamenii de stiinta a fost fascinant sa observe ca tatii de fete aveau reactii mult mai amplificate in fata expresiilor faciale fericite ale fiicelor lor, acest lucru a fost observat in special in acea parte a creierului care raspunde de procesarea vizuala, recompensa, reglarea emotiilor etc.

Si te mai mira atunci cand vezi tati de fete care accepta cu usurinta sa fie “coafati”, “machiati”, sa li se vopseasca unghiile de la picioare in culori, precum, roz sau mov sau sa se joace prin casa cu papusile care merg la bal?

Citeste si: Mama, tata, copilul si soacra. Partea 1

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here