Copiii si secretele unei familii fericite

Atunci cand apar copiii in viata unui cuplu multe lucruri se vor schimba. Cum sa faci astfel incat sa ai parte de o atmosfera frumoasa acasa, in care toti sunt fericiti? Iata care sunt secretele unei familii fericite.

Citeste si: Iti dezvalui cele 3 secrete din parentingul pozitiv!

  • Comunicati cat mai mult si fiti pozitivi

Comunicarea este esentiala daca iti doresti o relatie frumoasa cu copilul si o familie fericita. Comunicati ori de cate ori aveti ocazia si nu ignorati lucrurile “mici”. Atunci cand vorbesti cu copilul nu uita ca este important si modul in care comunici, dar si ce convingeri sau credinte ii transmiti. Stii vorba aceea? Ceea ce ii spui astazi copilului tau, va fi maine vocea lui interioara!”

  • Celebrati si petreceti in familie cat mai des

S-a demonstrat ca familiile fericite nu ignora evenimentele frumoase, reusitele mici ale membrilor de familie, de la sfarsitul unei saptamani dificile, un test dificil luat, prima zi de scoala, o promovare la serviciu, o sarbatoare, un festival etc. Aceste mici “celebrari” pot insemna orice: de la o simpla plimbare in parc cu totii, o zi de pizza, un chec facut impreuna, mersul la film etc.

  • Casnicia sau relatia de cuplu este importanta

David Code, terapeutul si autorul cartii “To Raise Happy Kids, Put Your Marriage First” (Pentru a creste copii fericiti, pune-ti casnicia pe primul loc) spune ca “cel mai mare cadou pe care i-l poti face copilului tau este sa ai o relatie de cuplu solida si fericita”. Pentru un copil conteaza mult sa se simta intr-un mediu linistit, fericit, care ii aduce siguranta, sa vada ca parintii se iubesc, se respecta, reusesc sa coopereze, se asculta etc.

Citeste si: Aparitia copilului si conflictele cu familia extinsa

Iata cateva sfaturi pentru a-ti intari relatia de cuplu: imbratiseaza-ti partenerul de cel putin doua ori pe zi, intampinati-va zambind si cu bucurie, complimentati-va mai des, tineti-va de maini, invitati-va la intalniri in unele seri (o cina in oras, un film la cinematograf etc.), conversatii de minimum 20 de minute in fiecare zi, si inca ceva: expresia “te iubesc” – auzita zilnic chiar poate face minuni.

  • Cina in familie aduce fericire

Familiile fericite au obiceiul de a cina in familie. In studiul “The Secrets of Happy Families” (Secretele familiilor fericite) s-a aratat ca acei copii pentru care cina in familie face parte din rutina sunt mai increzatori in fortele proprii, au un vocabular mai dezvoltat, au rezultate academice mai bune, iar probabilitatea de a se confrunta cu obiceiuri sau vicii (fumatul, drogurile, bauturile alcoolice, bullying-ul etc) se dimineaza considerabil.

Citeste si: 8 sfaturi pentru o cina in familie reusita.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here