Cele mai comune greseli financiare pe care le fac proaspetii parinti

Noua ta meserie, cea de parinte, vine la pachet cu bucurie si implinire, cu toate acestea va fi nevoie sa fii constient si sa te pregatesti pentru cheltuielile ce implica ingrijirea si cresterea unui copil. Multi dintre parinti fac aceleasi greseli in ceea ce priveste veniturile, asadar iata ce poti preveni sau imbunatati atunci cand esti proaspat parinte!

Nu ai nicio planificare in ceea ce priveste bugetul familiei

Uneori, cheltuirea banilor poate scapa de sub control, mai ales daca nu stii exact de ceea ce ai nevoie. Specialistii in controlul si planificarea financiare spun ca asta se intampla mai ales cand parintii se afla la primul lor copil.

Prin urmare, exista numeroase aplicatii de monitorizare a banilor care pot veni in sprijinul tau. Ce poti sa faci in continuare, este sa ai clarificate nevoile si dorintele familiei pentru ca, ulterior, sa le prioritizezi.

Economiseste inainte de aparitia copilului pentru cheltuieli neasteptate. Majoritatea consilierilor financiari recomanda sa ai pus deoparte o suma de bani pentru urmatoarele trei sau sase luni, dupa venirea pe lume a copilului, pentru necesitati neasteptate/necalculate. Reactualizeaza-ti planificarea financiara pe masura ce bebelusul va creste mare.

Incepe cu ce ai! Orice mic pas contribuie la construirea unui economii financiare!

Citeste si Cum sa le setezi copiilor un exemplu financiar bun?

O alta greseala financiara este sa pui bani deoparte pentru studiile viitoare ale copilului, fara sa ai grija de propria pensie

Perioada de studentie poate veni mai repede fata de data pensionarii tale, dar neglijand acest aspect, pentru a putea economisi pentru studiile copilului, nu este o idee foarte buna.

Te compari cu ceilalti parinti ori te lasi presat de ceea ce fac ceilalti

Nu vei compromite viitorul copilului daca nu-i vei lua cele mai scumpe hainute sau articole de incaltaminte. Incearca sa nu mai acumulezi prea multe lucruri inainte sa stii ceea ce vei folosi ori vei avea nevoie cu adevarat. De exemplu, parintii care se aprovizioneaza cu multe pachete cu scutece, inainte de nastere, exista posibilitatea ca bebelusul sa se simta inconfortabil sau sa fie iritat din cauza scutecelor facute de un anumit brand.

Citeste si De ce sa facem educatie financiara copiilor?

Autor: Andreea Borcila

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here