8 lucruri pe care părintele ar trebui să-și învețe copilul

Foto: www.beaches.com

Am făcut un material simplu despre care sunt acele 8 lucruri pe care părintele ar trebui să-și învețe copilul. Iată despre ce este vorba.

1.Cum să gestioneze o adversitate

Adevărul este că la un moment dat în viață copilul s-ar putea să se confrunte cu diverse adversități, fie că va fi vorba despre un coleg de școală, de un copil de la locul de joacă, cu o persoană care reprezintă o autoritate și tot așa. Copiii se pot confruntă cu un astfel de episod din cauza: rasei, unei dizabilități fizice, discriminării de sex, unor prejudecăți, greutății corporale, statului social sau economic. Și este important ca el să știe cum să le depisteze și cum să le gestioneze. Cunoașterea înseamnă putere și, atunci când ”echipezi” copilul cu informații despre cum ar putea răspunde în diverse situații va avea mult mari mari șanse să le depășească mult mai ușor și să nu-l afecteze. Explică-i diverse situații și exersați împreună cum să răspundă ferm, dar amabil, scrie ahaparenting.com.

  1. Cum să gătească

Bineînțeles că este mai simplu să-i spui copilului să se joace în timp ce tu gătești, pentru că e…mult mai rapid, mai organizat, ma curat astfel totul în bucătărie, dar astfel nu-i oferim posibilitatea de a învăța multe dintre abilități. Gătitul este o abilitate importantă în viață. Indiferent de vârsta copilului, el te poate ajuta câte un pic prin bucătărie (să spele fructele, legumele, de exemplu, să amestece anumite ingrediente, mai târziu să felieze legumele etc). Am scris mai multe aici.

3.Cum se coase

S-ar putea ca acum când citești despre acest lucru să ți se pară o abilitate banală, dar ai fi foarte suprins cât de puțini tineri știu în prezent cum se coase. Arată-i cum se face un nod, cum se coase un nasture, de exemplu (lasă-l să exerseze pe un material mai vechi), dar neapărat și cum să depoziteze obiectele de cusut în siguranță.

  1. Elemente simple despre cum să acorzi primul ajutor.

Atunci când pică și are o zgârietură care sângerează explică-i că este important să curețe locul, arată-i cum, eventual dacă este nevoie să aplice o soluție care să dezinfecteze sau un unguent, araă-i cum să pună un plasture. Apoi, pe măsură ce mai crește îi poți explica când să sune la 112, cum poate să acorde un minim ajutor cuiva drag în situații de urgență.

  1. Cum să acționeze în caz de cutremur, de inundație, de incendiu etc.

Este important să știe copilul că apar situații majore în care va fi nevoie să acționeze într-un anumit fel, astfel încât să fie în siguranță atât el, cât și ceilalți.

Citește și: Ce trebuie să știe copilul să facă în caz de cutremur?

  1. Informații financiare (ce sunt banii, ce este un bancomat, e este un salariu, cum facem cumpărături, de ce să cerem bonul, care sunt drepturile consumatorului, ce este o bancă, cum ceri împrumut etc).
  2. Informații despre grădinărit. Fie că este vorba despre cum să pună o plantă în ghivechi, cum să îngrijească o floare, cum să planteze un pom, anumite legume sau fructe, cum să pui semințele în pământ, cât durează să crească anumite plante etc.

8. Cum să-și gestioneze propriile emoții.    

Citeste si: Parenting pozitiv: cum il inveti sa fie responsabil pentru propriile actiuni?

S-ar putea să-ți placă și: 13 lucruri pe care parintii puternici din punct de vedere mental nu le fac!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here