Inscrierile la clasa pregatitoare si la gradinita vor fi realizate online

Photo by Anna Shvets from Pexels

Inscrierile la clasa pregatitoare si la gradinita pot fi realizate online, dupa un calendar pe care Ministerul Educatiei il va anunta. Afla mai jos cateva dintre masurile cu privire la reluarea activitatii in sistemul de educatie dupa inceptarea starii de urgenta, publicat pe site-ul Inspectoratului Soclar al Municipiului Bucuresti.

Inscrierile la clasa pregatitoare si la gradinita pot fi realizate online, dupa un calendar stabilit de MEC.

Evaluarea psihosomatica a copiilor va fi inlocuita cu declaratie pe proprie raspundere a parintilor/tutorilor legali instituiti si recomandarea eliberata de gradinita pe care au frecventat-o.

Potrivit sursei citate, pentru asigurarea accesului egal la educatie pentru prescolarii/elevii cu cerinte educationale speciale integrati in invatamantul de masa, profesorii itineranti si de sprijin vor continua adaptarea curriculara a continuturilor, realizarea materialelor didactice, instrumentelor de lucru si de evaluare specifice, precum si monitorizarea aplicarii programelor curriculare adaptate, in parteneriat cu cadrele didactice de la grupa/clasa, pentru punerea in aplicare a planului de interventie personalizat realizat pe baza planului de servicii individualizat.

In Romania, cursurile in invatamantul prescolar, primar, gimnazial, liceal, profesional si postliceal raman suspendate, dar se va continua invatarea asistata de tehnologie pana in 12 iunie, cand se vor incheia cursurile anului scolar.

Citeste despre toate masurile cu privire la reluarea activitatii in sistemul de educatie dupa inceptarea starii de urgenta aici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here