Gradinita 2.0: eveniment dedicat gradinitelor publice si relatiei cu familia si comunitatea

Ca liant intre gradinita si parinte, Kinderpedia organizeaza o a doua editie a evenimentului Gradinita 2.0: Educatia timpurie, familia si comunitatea pentru a aduce noi solutii de sustinere a copiilor in dezvoltare, prin integrarea celor mai importante aspecte din viata lor – gradinita si timpul de calitate din familie. Editia aceasta va dezbate si propune practici de integrare a educatiei timpurii in contextul familiei si al comunitatii – doi actori cheie in procesul educational de calitate.

Conferinta va avea loc pe 15.02, la Impact Hub Floreasca, la 09:00 si va fi dedicata directorilor si cadrelor didactice din gradinitele publice, care pot avea acces gratuit la eveniment, pe baza inscrierii pe www.gradinita20.ro.

Evenimentul le are ca invitate pe Oana Moraru, Oana Mosoiu si Elena Lotrean, experte in educatie care promoveaza colaboararea permanenta dintre cadrul didactic si parinte, pentru ca ceea ce copilul dezvolta la gradinita este bine sa fie continuat acasa, in relatia directa dintre parinte si copil.

„Ca parinte, inteleg ca cel mai valoros dar pe care i-l pot face copilului meu este timpul petrecut impreuna. Pentru ca acest timp sa fie de calitate si cu rezultate durabile, cel mai important partener al meu este dascalul, care il indruma si il incurajeaza in fiecare zi. Ca antreprenor, as vrea sa ofer cât mai multor parinti darul comunicarii cu gradinita si sansa de a contribui semnificativ la viitorul copiilor lor.”, sustine Evelina Necula, Co-fondatoare Kinderpedia.

Oana Moraru, Oana Mosoiu si Elena Lotrean invitatele conferintei

Primul panel al evenimentului aduce impreuna nume sonore din zona educatiei. Oana Mosoiu, lector universitar, doctor in Stiintele Educatiei, titulara a numeroase cursuri la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, va aduce in discutie rolul familiei in educatie in etapa prescolara. Elena Lotrean, fondator al Scolii Primare Romano-Finlandeze din Sibiu si Consul onorific al Finlandei la Sibiu, va prezenta legaturile gradinitei cu comunitatea si exemple practice din metodologia finlandeza. Oana Moraru, consultant educational, fondatoarea Scolii Helikon va vorbi despre evolutia copilului in etapa prescolara si cum urmarim progresul.

”Fiecare zi de gradinita este puternic legata de viata copilului in familie. La aceasta vârsta, relatia familie – gradinita constituie un continuum, iar cele doua contexte au nevoie sa ”comunice” prin multe variabile comune care devin un fundament pentru formarea rutinelor si, treptat, a competentelor.”, spune Lect. Univ. Dr. Oana Mosoiu.

A doua parte a evenimentului va aduce pe scena un panel de parinti bloggeri, care vor discuta oportunitatile si barierele pe care le-au intâlnit in comunicarea cu gradinita. Panelul va fi moderat de Daniel Osmanovici, Blogger, vlogger si prezentator TV si pe va avea in componenta pe Gabriela Maalouf, doctorand in psihologie, psiholog si consilier scolar, Ana Nicolescu, blogger Mamica Urbana si Diana Vijulie, psiholog si blogger pe GangBlog by Diana Vijulie.

Va urma dialogul cu un director al unei gradinite publice din Bucuresti care va vorbi despre rolul tehnologiei in managementul activitatii de zi cu zi, dar si in comunicarea cu parintii.

In incheiere, echipa Kinderpedia va prezenta in premiera, functionalitatile si beneficiile unui nou modul, de evaluare a progresului scolar, care va fi disponibil incepând cu luna mai 2020.

Kinderpedia este solutia completa de comunicare si management dedicata gradinitelor si scolilor si organizatorul conferintei. Partenerii acestei editii sunt Impact Hub Bucharest, Innovators for Children, Primaria Sectorului 1 si Laptaria cu Caimac, Brutaria Concordia. Partenerii media ai evenimentului sunt Itsy Bitsy Radio, Social Moms, Vocea Parintilor, Daniel Osmanovici, Mamica Urbana, Gabriela Maalouf, GangBlog by Diana Vijulie, CristinaCalin.ro, Kinetobebe. Prima editia a evenimentului Gradinita 2.0: Educatie conectata. Parinti implicati a avut loc in urma cu un an si a avut-o ca principal invitat pe Oana Moraru. Evenimentul a reunit peste 130 de manageri si educatori din gradinite private din Bucuresti si din tara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here