EDUBOX, solutia de educatie pentru copiii mici de acasa

Cand a fost anuntata starea de urgenta, parintii si-au luat in brate copiii si s-au adaptat la o noua viata. Dincolo de teama de necunoscut si de boala era si teama ca nu se descurca in multele roluri pe care au fost nevoiti sa le joace in fiecare zi. Daca toata lumea isi dorea inainte de pandemie mai mult timp petrecut cu cei mici, dupa o vreme a devenit o provocare pentru parinti acest timp impreuna, cum il fac sa fie de calitate. Si ei puneau tot mai multe intrebari, in mediul online, specialistilor de la gradinitele care pareau inchise pe termen nelimitat, la radio, oriunde cineva avea urechi sa ii asculte.

Echipa de specialisti a Gradinitelor Butterfly era invatata sa auda bine parintii, dupa aproape 15 ani de conexiune cu ei. Tinerii din aceasta echipa au ascultat cu atentie ce nevoi au parintii, s-au gandit ca de fiecare data la copii, mai mult decat la orice, au folosit toata cunoasterea adunata in atatia ani de perfornanta in educatie si au gasit cea mai buna solutie, care se numeste EDUBOX.

Proiectul EDUBOX este solutia de educatie pentru copiii care nu pot merge la gradinita, din orice motive, o saptamana, o luna sau chiar mai mult. El este recomandat de Itsy Bitsy FM si este in curs de validare la Ministerul Educatiei

Madalina Ion

Madalina Ion este fondatoare acestui proiect pe care l-a creat cu o echipa de profesori care lucreaza cu prescolari de multi ani, in gradinitele Butterfly.

Din inertia in care eram mobilizate sa facem lucruri noi permanent pentru copiii de la gradinita, ne-am oprit brusc in martie. Am lucrat online atunci, dar auzeam tot mai des parinti care spuneau ca internetul este plin de resurse, dar nu stiu ce este bun si cum sa le combine ca sa faca activitati echilibrate, nu aveau mereu acces la imprimanta sau nu puteau sa lase copilul la laptop, cand si eu aveau treaba. Parintii spuneau curand ca se simt vinovati, ca nu au rabdare si deci nu sunt parinti buni. Asa ne-a venit ideea sa facem pentru parinti si copii ce stim noi cel mai bine, am creat proiectul EDU BOX”, spune Madalina Ion.

Copil cu EDU BOX

Proiectul EDUBOX inseamna:

  • Cate o cutie cu activitati saptamanale pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, pentru tot anul scolar;
  • suport online pentru adultii care fac acasa activitatile zilnice cu copiii;
  • consiliere pentru parinti pentru a se adapta cat mai usor nevoilor educationale ale copiilor, in zilele in care cei mici nu pot merge la gradinita.

In cutiile EDUBOX sunt activitati pentru toata saptamana, insotite de instructiuni de utilizare si toate materialele de suport, care pot fi folosite de orice parinte, bunic sau bona.

Activitatile sunt organizate conform programei scolare in asa fel incat sa stimuleze copilul din toate punctele de vedere: intelectual, cognitiv, emotional, creativ, atitudinal si motric. Proiectul EDUBOX raspunde nevoilor copiilor, care au dreptul la educatie adaptata varstei, dar si parintilor care s-au trezit peste noapte si in rolul de profesori, in zilele in care cei mici nu pot merge la gradinita.

“ EDUBOX ofera suport de specialitate, indicatii metodice, fise de lucru si materiale didactice de calitate pentru activitatile desfasurate pe parcursul unei saptamani. Tot ce iti ramane de facut este sa „Unbox your education!” ne spun profesorii din aceasta echipa, care au ales sa raspunda cu inovatie celei mai mari provocari din istoria gradinitelor.

Mai multe detalii despre EDUBOX se pot gasi pe www.edu-box.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here