O noua editie a festivalului Amintiri din Copilarie

Teatrul Ion Creanga organizeaza, in perioada 15-17 iunie, in Parcul Tineretului din Bucuresti, o noua editie a Festivalului Amintiri din Copilarie, o manifestare cu clovni, muzicieni, actori si acrobati din tara si din strainatate, in spectacole destinate intregii familii, potrivit unui comunicat.

Vezi si “Amintirile din copilarie” ale lui Ion Creanga prind viata la Palatul National al Copiilor

Festivalul Amintiri din Copilarie ajunge in acest an la editia a V-a. Intre 15 si 17 iunie, Parcul Tineretului din Bucuresti gazduieste manifestarea pe care organizatorii o compara cu un carnaval si o ocazie perfecta pentru a petrece timp de calitate alaturi de intreaga familie: „Fie ca priviti spre stele sau preferati sa alergati cu picioarele pe pamant, lasati deoparte zilele plicticoase si alaturati-va celui mai vesel alai. Zeci de prieteni dragi – clovni, muzicieni, actori si acrobati – sosesc de departe pentru a transforma o portiune din oras intr-o insula a Amintirilor”, arata comunicatul remis MEDIAFAX.

Printre musafirii acestei editii se numara teatre si companii independente din Columbia (Compania AAINJAA), Danemarca (Teatrul Paolo Nani), Italia (La Sbrindola) si Spania (Karcocha Street Art si Compania Osadia). Acestora li se adauga indragitul duo romano-australian Dr. Bubble si Milkshake, dar si artisti locali, care vor fi prezenti cu spectacole de teatru si ventrilocie, concerte si demonstratii de dans.

„Parcul Tineretului va fi transformat timp de trei zile intr-un loc de joaca inedit si provocator: sotronul-maraton cu peste 1.100 de pasi marcheaza drumul pana la Tamburul urias, Peretele cu pixeli, Casuta Eco si alte instalatii proiectate de arhitectii de la The Poster, care semneaza designul scenografic al acestei editii”, arata organizatorii.

In premiera, festivalul gazduieste si doua instalatii interactive din strainatate: „Cu capul in nori”, un spatiu delicat, pentru visatori, creat de Svironi Michal (Israel), si „Marele Labirint”, conceput de Compania Itinerània (Spania) – 400 de metri patrati de coridoare si enigme care vor putea fi vizitate in zilele de 16 si 17 iunie.

Maestru de ceremonii este Serban Copot, anuntat drept un ghid cu experienta in recomandarea celor mai nastrusnice Amintiri din Poienita cu Ateliere – spatiul de intalnire al micilor artisti plastici si mestesugari, Cortul Povestilor, unde au loc ateliere-lecturi si intalniri cu autorii preferati, si din Cortul Transformarilor distractive, pregatit pentru toti cei care isi doresc sa faca parte din alaiul de carnaval.

Vezi si Carte: Amintiri din copilarie

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here