Cum si unde vor fi puse notele si absentele?

Imagine de Alexas_Fotos de la Pixabay

Tot mai multi elevi si parinti se intreaba despre cum va fi acest inceput de an scolar, despre cum vor decurge lucrurile. Au fost publicate ghidurile pentru gradinite, invatamantul primar, gimnazial, liceal, profesional si vocational (mai multe despre acestea poti citi aici).

Ministrul Educatiei, Monica Anisie a explicat intr-o emisiune la Digi24 cateva dintre aspectele legate de inceputul noului an scolar. Una dintre intrebarile aparute tine de cum va fi de acum in colo in ceea ce priveste catalogul, cum si unde vor fi puse notele si absentele.

Profesorii sunt incurajati sa foloseasca agende personale pentru a nota elevii si sa treaca la sfarsitul orelor in catalog notele si absentele elevilor.

„Catalogul poate fi completat si dupa cce asi ancheie profesorul activitatea didactica, dupa cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge an cancelarie si poate sa treaca notele sau absentele elevilor din ziua respectiva”, a explicat Monica Anisie.

O alta varianta, ce tine de prezenta si notarea elevilor, propusa da ministrul Educatiei este catalogul electronic.

„Fiindca in aceasta perioada a suspendarii cursurilor, am experimentat si condica electronica si catalogul electronic, in felul acesta, profesorii – si scoala, ar putea sa realizeze un catalog electronic sau o condica electronica si acolo profesorul sa treaca toate aceste aspecte”, a spus ministrul Educatiei.

Alte aspecte legate de invatamant este ca vor fi cate doua pauze pe ora, astfel incat copiii sa poata ajunge la toaleta fara sa se aglomereze. In ceea ce priveste orarul claselor de gimnaziu si liceu, acesta nu va mai cuprinde decat 2-3 materii, predate intensiv, urmate de alte 2-3 materii, iar lectiile online vor fi transmise din timpul orei fizice de curs.

Sursa: digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here