Cum sa alegi gradinita potrivita

Sunt parinti care ,,vaneaza” o anumita gradinita si chiar o anumita educatoare pe baza recomandarilor altor parinti si fac tot posibilul sa-si duca copiii la acea gradinita si acel cadru didactic. Despre gradinita potrivita, despre modul de alegere a institutiei de invatamant si a educatorului, aflati detalii de la Anamaria Radu, directorul Gradinitei nr. 168, din Bucuresti.

Fiecare parinte simte care e gradinita potrivita, spun educatorii. Bine, dar daca nu simte? Cum o alege, pe ce criterii? Pe cele legate de distanta fata de casa, in functie de ce spun alti parinti sau pur si simplu…

 ,,Din punctul meu de vedere, gradinita cea mai potrivita pentru copilul fiecaruia este cea aproape de casa, pentru ca trebuie sa ne gandim la traficul care este in Bucuresti. Pana ajungi dintr-un sector in altul iti ia cel putin o ora si ideal ar fi sa nu transportam copiii foarte mult in masina”, e de parere Anamaria Radu, directorul Gradinitei nr. 168, din Bucuresti.

Sunt insa unii parinti care prefera sa parcurga in fiecare dimineata o distanta mai mare cu copilul pana la o anumita gradinita, fiindca pe aceea o considera potrivita.

,,Se merge si pe recomandari. Recomandarile sunt intotdeauna o carte de vizita pentur orice gradinita. Vanatoarea unui cadru didactic nu este intamplatoare. Cinste acelui cadru didactic care este atat de solicitat, inseamna ca si-a facut treaba cum trebuie . E un feedback nemaipomenit”, sustine Anamaria Radu, cadru didactic cu mare experienta.

Potrivit acesteia, parintele este cel mai bun critic al educatorilor. Vezi intreg materialul video aici.

Autor: Alexandra Manaila

Vezi si Sfaturi pentru parintii care-si duc prima oara copiii la gradinita

Gradinita in vacanta. Solutii pentru prichindei si parinti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here