Gradinita in vacanta. Solutii pentru prichindei si parinti

In lunile de vara parintii care au copiii la gradinitele de stat au o problema: vacanta prescolarilor. Cei mai multi sunt nevoiti sa gaseasca diverse solutii pentru a sta cu copiii, in conditiile in care vacantele adultilor sunt mult mai scurte. Ce se poate face cu prichindeii cand gradinita e in vacanta, iar parintii sunt la munca, aflati de la Anamaria Radu, directorul Gradinitei nr. 168 din Bucuresti.

Citeste si Activitati de vacanta

Anamaria Radu, directorul Gradinitei nr. 168 din Bucuresti a precizat daca in anii anteriori au fost deschise in fiecare sectoare ale Bucurestiului cate 2-3 gradinite, astfel incat parintii sa-si poate duce copii acolo pe perioada verii, in baza unui dosar si a unei cereri, anul acesta solutiile pentru sectorul 5 sunt diversificate.

,,Anul acesta Primaria sectorului 5 a inclus gradinitele din sectorul 5 intr-un proiect ,,Micii magicieni” in care sunt deschise cinci gradinite din sectorul 5: gradinita 178, gradinita Motoc, gradinita Casuta fermecata, Gradinita 185 si gradinita 205. In cadrul acestui proiect parintii nu platesc, deci lunile iulie-august parintele nu plateste absolut nimic, Primaria suporta toate cheltuielile, iar copiii beneficiaza de activitati tematice”, a precizat Anamaria Radu.

Directorul Gradinitei nr. 168  spune ca in fiecare saptamana de vacanta copiii au cate o tema de realizat, in fiecare joi toti parintii sunt chemati sa participe cu copiii in parc, sa faca cu copiii activitati pe tema din saptamana respectiva, ceea ce e minunat ca astfel participa la activitati alaturi de copiii lor. In plus, odata la doua saptamani se organizeaza excursii in jurul Bucurestiului tot gratuit.

Activitati recomandate prescolarilor in vacanta

Anamaria Radu este cadru didactic cu peste 2 decenii de experienta, prin urmare le recomanda parintilor  sa se joace cu copii, sa le citeasca carti, sa faca cu ei activitati, dar sa nu fie incrancenati in ceea ce priveste achizitiile copilului prescolar.

,,Copilul trebuie sa se joace, copilul trebuie sa se simta ocrotit in familie, sa simta rolul lui de copil, sa se simta iubit, sa se simta bine, ca se poate ,, prosti”, ca poate face nazbatii, iar parintele sa profite de aceasta perioada pentru ca anii trec foarte repede si la scoala nu va mai avea ocazia de a petrece atata timp cu copilul lor”, a precizat Directorul Gradinitei nr. 168  din Capitala.

Autor: Alexandra Manaila

Citeste si Gradinite estivale pentru copiii din medii defavorizate

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here