Hai sa numaram miscarile bebelusului din burtica!

Cioc-cioc! Cine e acolo? Eu, bebelusul! Mami, numeri cate piruete fac in burtica? Afla aici tot ce trebuie sa stii despre miscarile bebelusului din burtica si hai sa le numaram impreuna!

Citeste si: 9 lucruri interesante despre bebelusul din burtica

Unele gravide pot simti ca bebelusul din burtica incepe sa se miste inca din saptamanile 13-16 de sarcina, iar acestea sunt descrise mai mult drept “senzatie de gaze” sau “fluturasi prin abdomen”. Femeile aflate la prima sarcina de obicei reusesc sa recunoasca aceste miscari abia in saptamanile 18-20 de sarcina, scrie Americanpregnancy.org. Este important sa-ti amintesti mereu ca fiecare sarcina este diferita. Chiar daca ai experienta si nu esti nici la prima si poate nici la cea de-a doua sarcina, lucrurile tot pot fi destul de diferite de fiecare data.

De ce se misca bebelusul in burtica?

Pentru ca e fericit ca se afla in burtica ta, pentru ca micutul creste de la o saptamana la alta, pentru ca se intinde, isi flexeaza membrele, isi misca si capul, face tumbe (cat poate), iar cu timpul aceste miscari le vei simti mai evidente si mai ferme. De aceea, multe gravide aflate in trimestrul trei glumesc pe seama miscarilor energice din burtica, zicand ca „uite, micutul joaca fotbal acum” sau “micuta danseaza balet, tocmai am simtit ca a facut o pirueta”.

Este interesant de stiut ca bebelusul poate fi mai energic si din cauza unor alimente pe care le-ai mancat, din cauza zgomotelor mai puternice pe care le aude sau din cauza emotiilor tale mai puternice. Iar daca stai pe canapea intr-o pozitie mai putin confortabila pentru el, stai sa vezi ce mai “protesteaza”!

Citeste si: Cat de mare e bebelusul din burtica?

Cat de des trebuie sa se miste bebelusul in burtica?

Pe masura ce inaintezi in sarcina, va trebui sa urmaresti mai des miscarile din burtica. Prin trimestrul al treilea miscarile bebelusului vor fi mult mai frecvente si mai evidente, ba chiar vei observa un anumit pattern.

Incepand cu saptamana a 28-a este indicat sa incepi sa numeri activitatea micutului. Acest lucru te va ajuta sa identifici la timp potentialele pericole, dar in acelasi timp poate fi si o experienta excelenta de a te conecta cu el. Atunci cand numeri miscarile bebelusului, incearca sa alegi aproximativ aceeasi ora in fiecare zi. Poate fi cel mai usor sa stai pe partea stanga si sa inregistrezi in cat timp bebelusul face 10 miscari distincte.

Specialistii recomanda sa numeri 10 miscari in descurs de doua ore. De cele mai multe ori, toate miscarile le poti simti intr-un timp mult mai scurt (de aceea, este important sa observi perioada din zi in care micutul este cel mai activ).

Retine: daca observi miscari mult prea incetinite sau nu simti miscari deloc, mergi la medic cat mai curand posibil.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Cum arata un nou nascut?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here