Cat de mare e bebelusul din burtica?

Esti insarcinata si te simti binecuvantata pentru toate lucrurile care ti se intampla. Te intrebi, de la o saptamana la alta, oare ce face puiul mic din burtica, oare a mai crescut, oare poti deja sa vorbesti cu el?

Este cat o samanta de susan, cat un bob de linte sau de mazare? Afla aici cat de mare e bebelusul din burtica. Ca sa-ti fie mai usor sa vizualizezi, iti oferim detaliile masuratorilor puiului mic, sub forma fructelor si legumelor.

Citeste si: 9 lucruri interesante despre bebelusul din burtica

La 4 saptamani: cat o samanta de mac! Aceasta este perioada care marcheaza inceputul perioadei embrionare, atunci cand incep unele organe sa se dezvolte, scrie babycenter.com.

La 5 saptamani este cat o samanta de susan!

La 6 saptamani: cat un bob de linte! Bebelusul incepe sa se dezvolte intr-un ritm vertiginos in aceasta perioada.

La 7 saptamani este cat o coacaza! In comparatie cu saptamana trecuta bebelusul si-a dublat greutatea si a ajuns la lungimea de 1 centimetru.

La 8 saptamani este cat un bob de fasole uscat! Are un pic peste 1 centimetru, dar incepe sa se miste din ce in ce mai mult si sa fie activ in burtica ta.

La 9 saptamani: cat un bob de strugure! Are o greutate de aproximativ de 5-7 grame si o lungime de 2 centimetri.

La 10 saptamani: cat o capsunica mica!

La 11 saptamani: cat o smochina mica! Bebelusul este format aproape in intregime, are o lungime intre 3 si 4 centimetri si cu toate ca este destul de jucaus, nu vei simti inca acrobatiile pe care le face in burtica.

La 12 saptamani: cat un lime!

La 13 saptamani: cat o mandarina mica! Iar daca este sa afli lungimea lui, afla ca in aceasta perioada masoara cam 7 centimetri.

La 14 saptamani: cat o lamaie mica. Are o lungime de cam 9 centimetri, iar specialistii sustin ca bebelusul poate fi surprins la ecograf facand tot felul de grimase. Alte curiozitati? Poate face pipi si-si poate suge degetul mare.

Citeste si: De ce si la ce crezi ca pofteste o femeie insarcinata?

La 15 saptamani: cat un mar.

La 16 saptamani: cat un avocado.

La 17 saptamani: cat un nap sau o para.

La 18 saptamani: cat un ardei gras. Cantareste cam 200 de grame si are o lungime de aproximativ 14 centimetri.

La 19 saptamani este cat o nuca de cocos, la 20 de saptamani cat o banana, iar la 21 de saptamani este cat un morcov destul de lung.

La 22 de saptamani: este cat un dovlecel de lung si cantareste aproximativ 400-450 de grame.

La 23 de saptamani – cat un mango, la 24 de saptamani – cat un porumb de lung, la 25 de saptamani – cat o telina mai mare, la 26 de saptamani – cat un castravete englezesc de lung, la 27 de saptamani – cat o conopida, la 28 de saptamani – cat o vanata mai mare, la 29 de saptamani – cat un dovleac cu forma alungita, la 30 de saptamani -cat o varza medie si are greutatea de aproximativ 1 kilogram.

La 31 de saptamani este cat o nuca de cocos, de dimensiuni mai mari, la 32 de saptamani- cat un fruct jicama, la 33 de saptamani este cat un ananas, la 34 de saptamani este cat un pepene mic galben, la 35 de saptamani – cat un pepene galben de marime medie, la 36 de saptamani – cat un pepene galben mare.

Intre  37 si 40 de saptamani chiar te poti lauda cu un „pepene” in burtica!

Autor: Inga Stoian

 

 

Citeste si: Cum arata un nou nascut?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here