Reteta zilei: Lasagna, rasfat in concediu

Adoram bucataria italiana si suntem fani lasagna! Si deja a devenit o traditie: cand avem o mica vacanta sau intram in concediu, a doua zi ne apucam de facut ,,magie” in bucatarie. Daca nu este vorba despre paste bolognese, atunci sigur alegem lasagna! Afla aici reteta zilei de astazi: lasagna, pentru un adevarat rasfat in concediu.

Citeste si: Lasagna cu spanac si ricotta- o reteta recomandata de Jamie Oliver

Ingrediente: 

  • 450 g de carne tocata de vita
  • 1 pachet de foi de lasagna
  • 500 ml bulion sau sos de rosii
  • 500 ml lapte
  • 500 g de mozzarela
  • 5 linguri rase de faina
  • 1 cub de unt (25 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 250 ml supa de pui
  • 3 linguri vin alb
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • nucsoara

Citeste si: Reteta zilei: focaccia pufoasa cu ierburi aromate

Magia din bucatarie: 

1. Se caleste carnea cu 2-3 linguri de ulei, cu un pic de sare si piper. Cand a inceput sa se faca, dupa aproximativ 7 minute la foc mediu, se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Daca nu ai supa de pui, o poti prepara dintr-un cub concentrat de supa si apa fierbinte.
2. Pentru primul strat, dupa ce compozitia a scazut, se adauga bulionul si vinul. Se mai lasa 2 minute dupa ce da in clocot.
3. Pentru cel de-al doilea strat se face sos Bechamel, si anume intr-o tigaie incalzita se pune cubul de unt sa se topeasca, se amesteca bine cu laptele, faina, un varf de cutit de rozmarin si un varf de cutit de nucsoara. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu si se amesteca incontinuu. Dupa ce da in clocot, se mai fierbe 5 minute. Se imparte in trei.
4. Se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte in trei. Pentru o portie de lasagna se foloseste o tava de 22×33 cm (circa 3 l) care se unge cu unt sau ulei.
5. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, strat de foi, sos de carne, sos alb, branza, foi, sos alb, branza.

6. Se pune apa sau supa pana la nivelul ultimei foi puse. Nu se umple tava pana sus, deoarece se umfla si poate da pe afara. Se pune la cuptor, la 185 grade C, aproximativ pentru 45 de minute.

Pofta buna!

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Reteta zilei: Budinca delicioasa din paste

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here