Lasagna cu spanac si ricotta- o reteta recomandata de Jamie Oliver

lasagna cu spanac

Daca esti un mare fan a bucatariei italiene, insa nu consumi carne, ori daca pur si simplu iti doresti sa gatesti un preparat light delicios pentru familia ta, iti propunem o reteta de lasagna cu spanac si ricotta, recomandata de faimosul bucatar Jamie Oliver.

Ingrediente:

  • 70 de grame de unt nesarat;
  • 50 de grame de faina;
  • 800 de mililitri de lapte;
  • o frunza de dafin;
  • 800 de grame de spanac;
  • 200 de grame de branza ricotta;
  • o nucsoara pentru ras;
  • 300 de grame de foi de lasagna;
  • 100 de grame de parmezan.

Mod de preparare:

  1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
  2. Topeste intr-o tigaie 50 de grame de unt si amesteca in timp ce adaugi faina. Dupa maximum doua minute, adauga laptele si amesteca pana obtii o consistenta fina.
  3. Condimenteaza dupa gust si adauga frunza de dafin. Lasa la fiert sosul alb aproximativ cinci minute, dupa care opreste focul.
  4. Indeparteaza tulpinile spanacului si lasa-l la gatit in 20 de grame de unt, cu tigaia acoperita. Dupa ce se raceste, scurge lichidul.
  5. Toaca spanacul si amesteca-l cu ricotta si cu un polonic de sos alb. Adauga apoi si nucsoara rasa si condimenteaza dupa gust.
  6. Intinde, intr-o tava pe copt, un rand de foi de lasagna, dupa care un nivel de sos alb, unul de spanac si ricotta, iar apoi unul de parmezan, apoi repeta cu un alt rand de foi de lasagna. La final, pe stratul de paste adauga sos alb si restul de parmezan.
  7. Lasa la cuptor vreme de 30 de minute, pana cand crusta capata o nuanta aurie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here