Astazi ii vom surprinde pe toti iubitorii de Quiche cu o reteta gustoasa de vara, si anume, Quiche cu dovlecei. Afla aici toate detaliile despre cum o poti prepara.
Citeste si: Reteta zilei: tarta de mazare cu branza
Ingrediente:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 3 oua
- sare
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 rosii
- 3 dovlecei
- 2 linguri ulei de masline
- piper
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 fire menta
- 100 g cascaval ras
- 150 g smantana
- boia de ardei
- oregano uscat
Citeste si: Reteta zilei: focaccia pufoasa cu ierburi aromate
Magia din bucatarie:
- Se framanta o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Se pune coca la frigider timp de 30 de minute.
- Se curata usturoiul, ceapa si se toaca. Se oparesc rosiile si se decojesc. Se storc usor, apoi se taie felii.
- Se spala dovleceii, se curata si se taie felii. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se prajesc dovleceii pe ambele parti, apoi se scot intr-o farfurie si se condimenteaza. Se caleste usturoiul si ceapa. Se lasa se se raceasca.
- Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge o forma cu grasime. Se spala verdeata, se lasa sa se scurga bine, dupa care se rup frunzulitele si se toaca marunt.
- Se amesteca cascavalul ras cu smantana si ouale ramase. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.
- Se intinde coca pe o suprafata plana si se asaza in forma, avand grija sa se acopere si marginile. Se inteapa blatul de mai multe ori cu scobitoarea.
- Se adauga amestecul de ceapa, apoi dovleceii si feliile de rosii. Se presara putin oregano si cascaval, apoi se adauga crema de smantana.
- Se coace la 200 grade C, aproximativ 40 de minute.
Pentru quiche se poate folosi fie o tava mare, fie forme mai mici.
Citeste si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici