Esti mamica, dar si lucrezi? Ai 10 moduri prin care poti gasi un echilibru!

Esti mamica, dar si lucrezi? Nu este usor sa fii un parinte care trebuie sa mearga si la serviciu. Copiii isi doresc sa stea mai mult timp cu tine, iar la locul de munca trebuie sa-ti duci pana la bun sfarsit toate sarcinile. Astfel, cum poti sa impaci planul personal cu cel profesional?

Primul pas este sa nu te mai invinovatesti

Gandeste-te ca ai ocazia sa sprijini financiar oportunitatile educative ale copiilor ori iti poti permite sa pui deoparte niste banuti pentru viitoarele studii ale copilului. Accepta faptul ca exista zile bune si zile rele. Mamicile trebuie sa stie ca nu sunt singure si ca este necesar sa-si comunice sentimentele partenerului de viata sau celor apropiati, scrie Parents. Totodata blogurile de parenting sau blogurile destinate mamicilor poti fi de folos.

Citeste si Iata suma care ar trebui platita pentru job-ul de mama ! 

Gaseste o persoana care sa aiba grija de copilul tau

Poti apela, in acest caz, la sfaturile celor dragi cu privire la gasirea unei bone sau a unei crese de calitate. Cat despre bone, iti poti nota pe o lista criteriile importante pe care trebuie sa le indeplineasca persoana care va avea grija de copilul tau. Sharon Tepper, presedintele companiei Brownstone Nannies din New York sugereaza ca trebuie luata in considerare experienta profesionala a bonelor, in special trebuie avute in vedere acele perioade lungi ale bonelor petrecute alaturi de familiile respective.

Diminetile sunt mai usoare daca te-ai pregatit cu o seara inainte

Este mai usor atunci cand te organizezi seara, iar dimineata sa ai lucrurile deja pregatite. In acest caz, seara poti pregati pachetelul de scoala al copilului, ii poti pregati hainutele, iar copilul isi poate face un dus. De asemenea, poti verifica acivitatile sau prioritatile pe care le-ai stabilit pentru a doua zi: cine va merge la cumparaturi, cine va duce/aduce copilul la/de la scoala, cine va pregati cina etc. Daca stii ca vei avea foarte multe lucruri de facut in ziua respectiva, nu uita sa iei micul dejun alaturi de copilul tau. Nu numai ca veti avea cateva minute petrecute impreuna, dar te vei putea organiza mai bine in haosul zilei.

Poti organiza un calendar al familiei

Calendarul implica evenimentele familiei, cum ar fi activitatile extracuriculare ale copiilor, cand trebuie platite facturile, petrecerile aniversare etc. In acest sens, poate fi de mare ajutor calendarul Google si, de asemenea, ii poti comunica si bonei acest aspect. Organizarea consta si in asortarea si punerea lucrurilor la locul lor, cum ar fi cheile, hartiile, documentele, bateriile, incarcatoarele etc. Astfel, problema va fi cu mult mai simplificata decat te-ai fi gandit.

Comunica cu coordonatorul tau de la locul de munca

„Ce pauza imi pot lua?”, „cat din timpul respectiv va fi platit?” etc. Acestea sunt intrebari pe care le poti discuta cu seful tau. Sfatul ar fi sa-i comunici acestuia planurile la care te-ai gandit, compromisurile, negocierile astfel incat sa nu existe indoieli sau confuzii privind programul tau si sarcinile de la lucru.

Citeste si Sa fii mama inseamna sa ai doua joburi si jumatate

Fiti conectati unul la celalalt mereu

Chiar si atunci cand nu sunteti impreuna, poti mentine legatura cu copilul tau. De exemplu, mamele care au prescolari, se pot inregistra cantand sau povestind astfel incat copilul sa nu-i simta lipsa. De altfel, sunt de ajutor si fotografiile cu tine sau un biletel in care i-ai desenat o floricica frumoasa. Convorbirea telefonica in pauzele de la lucru il pot linisti pe copil si il poti asigura ca totul este bine.

Nu-ti mai pierde timpul degeaba

Statul pe Internet foarte mult, vizionarea programelor la televizor, barfitul, verificarea e-mail-urilor sau conversatiile telefonice indelungate sunt obiceiuri care te vor face sa iti pierzi timpul. Mai rau este atunci cand aceste obiceiuri sunt realizate in timpul petrecut cu copilul tau. Limiteaza-le si petrece cat mai putin timp stand pe telefon sau la televizor.

Creeaza activitati de familie

Chiar daca nu puteti calatori tot timpul, de exemplu, servirea micului dejun sau a cinei inpreuna este eficienta atunci cand vrei sa petreci un timp de calitate alaturi de familie. Incearca sa asculti ce hobby-uri, dar si ce nevoi are copilul tau.

Petrece-ti timpul cu partenerul de viata

Nu lasa sa se plafoneze relatia voastra, chiar si dupa ce copilul a venit pe lume. Intalnirile ocazionale doar intre voi doi va pot apropia mai mult si astfel exista sanse mici sa apara distanta ori raceala intre voi.

Nu uita de tine

Ofera-ti si tie momente de rasfat, chiar daca asta inseamna sa mergi la un spa, sa faci o baie fierbinte cu spuma o data pe saptamana sau sa urmezi cursurile de yoga. Ai grija sa mananci sanatos si sa faci, atat cat iti permite timpul, sport, precizeaza Parents.

Citeste si Stii cum poti sa fii o mama mai buna?

Autor: Andreea Borcila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here