Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca vrea ca din semestrul al II-lea din acest an de invatamant, elevii care au rezultate slabe la clasa sa ia parte la „cursuri remediale”, adica ore suplimentare. Aceste cursuri vizeaza elevii claselor III-VIII.
Citeste si: 55.000 de elevi nu au luat nici macar nota 5 la Evaluarea Nationala
„Avem examenul de evaluare la clasa a VIII-a. (…) De cativa ani incoace, procentul celor care nu iau nici macar 5 la examenul de evaluare nationala de la clasa a VIII-a creste alarmant de mult. (…) Nu putem sa stam cu mainile incrucisate ca si cum nu am vedea aceste rezultate. Atunci sigur ca mi-am pus intrebarea ca ce pot sa fac ca aceste rezultate sa fie ameliorate si elevii sa nu mai fie cei care suporte consecintele acestei lipse de pregatire pentru tot parcursul ulterior al vietii lor? Din evaluarile de la Ministerul Educatiei rezulta ca incepe decalajul acesta de la clasa a III-a. Ce putem sa facem? Sa incercam sa introducem ore de pregatire remediala in asa fel incat sa-i aducem pe cei care nu tinut pasul cu programa scolara la linia de plutire”, a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, la Digi24.
Potrivit ministrului, orele de pregatire remediala ar putea incepe chiar din semestrul II al acestui an de invatamant, incepand cu elevii de clasa a III-a si pana la cei de clasa a VIII-a.
„Noi incercam sa remediem pregatire, care ar trebui sa fie de alt nivel decat se constata in aceste evaluari. In evaluarile nationale am constatat ca rezultatele sunt slabe, ei trebuie sa reintre la clasa si profesorii sa faca suplimentar cu aceia care nu au reusit sa faca fata, an asa fel incat sa remediem nivelul pregatirii. Incercam sa introducem chiar din semestrul II. Nu putem sa fim indiferenti fata de aceasta situatie”, a mai spus ministrul.
De asemenea, Andronescu a spus ca problema profesorilor care sustin aceste ore suplimentare este una pe care trebuie sa „si-o asume directorul” fiecarei scoli.
„Corp didactic separat, in niciun caz (nu va fi instituit pentru aceste cursuri, n.r.). Acei elevi au pierdut permanent la pregatire. Cineva trebuia sa observe si sa nu ajungem sa avem la clasa a VIII-a 555.000 de copii care nu iau nota 5 la evaluarea nationala”, a mai spus ministrul Educatiei.
Sursa: Mediafax
Citeste si: Schimbari la Bacalaureat si Evaluarea Nationala