55.000 de elevi nu au luat nici macar nota 5 la Evaluarea Nationala

55.000 de elevi nu au luat note peste cinci la Evaluarea Nationala de clasa a VIII-a, in 2018, potrivit declaratiilor facute de ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, care a precizat ca a cerut specialistilor date statistice pentru a afla unde gresesc acesti elevi, in ciclul primar sau cel gimnazial.

Citeste si: Schimbari la Bacalaureat si Evaluarea Nationala

„Avem scoli in care nu ia niciun elev Bacalaureatul sau sunt foarte multi elevi care nu iau cinci la Evaluarea din clasa a VIII-a. (…) Lucru care m-a ingrijorat a fost rezultatul elevilor in 2018. 55.000 de elevi nu au luat macar cinci la Evaluare. Cum putem accepta ca acesti elevi pot merge mai departe si pot finaliza liceul cand ei nu au luat cinci la Evaluarea din clasa a VIII-a”, a afirmat ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, in cadrul unui eveniment organizat la Universitatea Politehnica Bucuresti.

Ministrul Educatiei Nationale spune ca trebuie de comparate rezultatele celor trei evaluari sustinute in ciclul gimnazial, pentru a determina unde gresesc acesti elevi.

„Avem evaluari la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Aceste evaluari nu au fost folosite in decizie. Unde se produce declicul? Unde incep sa scada rezultatele si sa se indeparteze de ceea ce e normal? Eu cred ca putem sa corectam lucrurile care nu merg, incercand sa ne ancoram in realitate, nu intr-un birou, fie el si a ministrului Educatiei”, a mai spus Andronescu.

Totodata, ministrul Educatiei Nationale a solicitat specialistilor date statistice privind rezultatele elevilor inclusi in invatamantul primar si gimanzial.

„Am cerut celor care au aceste rezultate sa realizeze statistici ca s-a aflam unde se produce declicul. Cand incep sa se indeparteze cei 55.000 de elevi de linia de plutire. (…) Probabil institutia si experienta ma determina sa spun ca probabil acest declic incepe undeva dupa clasa a III-a si a IV-a si continua dupa o panta extraordinar de mare in ciclul gimnazial. (…) Trebuie sa incercam sa reparam”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Sursa: Mediafax

Citeste si: MEN a publicat modelele de subiecte pentru Evaluarea Nationala a elevilor din clasa a II-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here