Primaria Capitalei anunta ca bebelusii au fost externati din Maternitatea Giulesti fara sa prezinte vreo problema

Bebelusii nascuti la maternitatea Giulesti au fost externati din unitatea spitaliceasca fara sa prezinte vreun semn de afectare cutanata, ei fiind internati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” dupa 10-21 de zile de la externare, anunta Primaria Capitalei.

Vezi si: 14 bebelusi nascuti la Maternitatea Giulesti au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu cu infectii

„Subliniem faptul ca cei 10 nou-nascuti nu au fost „transferati” la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” ci au fost externati din maternitate fara sa prezinte vreun semn de afectare cutanata. De asemenea, potrivit documentelor, internarea bebelusilor la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” s-a realizat la un interval de 10-21 de zile de la externarea din maternitate”, transmite Primaria Capitalei, intr-un comunicat de presa.

In prezent, la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Panait Sarbu”, se deruleaza o investigatie epidemiologica pentru a stabili daca exista o legatura intre nasterile celor 10 bebelusi si informatiile ca acestia au ajuns cu diferite infectii la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Primaria precizeaza ca, in lunile octombrie si noiembrie 2018, la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Panait Sarbu”, s-au nascut, in total, 637 copii, fara complicatii infectioase declarate si ca Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Panait Sarbu” a alocat anul trecut 793.253 de lei pentru dezinfectie, iar in 2018 s-au alocat 937.631 de lei tot pentru prevenirea infectiilor. „Subliniem faptul ca, in sectia de neonatologie si in tot Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Panait Sarbu”, procedurile de prevenire a infectiilor sunt strict aplicate”, conchide primaria.

“Bebelusii nascuti la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Profesor Doctor Panait Sarbu – „Maternitatea Giulesti” ni s-au adresat incepand cu data de 24.10.2018. Am tratat 14 pacienti ( toti in prima luna de viata) dintre acestia, 12 au fost depistati cu stafilococ auriu meticilino rezistent in diferite culturi. La ceilalti doi – unul s-a infirmat infectia cu stafilococ auriu si la celalalt este in lucru”, a spus purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

Alexandru mai spune ca bebelusii au fost tratati in Sectiile de Pediatrie si Chirurgie. De asemenea, sase copii raman internati, in continuare, in unitatea spitaliceasca, trei dintre ei avand probleme respiratorii, iar trei – infectii cutanate. Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu a raportat toate cazurile Directiei de Sanatate Publica Bucuresti.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Atentie parinti si bunici, infectiile cu Escherichia coli fac ravagii printre copii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here