Ai avut grija sa duci cu bine sarcina, ai nascut o minune de copil, iar dupa aceea, apare binecunoscuta intrebare: Cum poti sa slabesti dupa nastere?
Citeste si: Recuperarea de dupa nastere: lucruri despre care prea putini vorbesc
Corpul tau are nevoie de timp sa se recupereze. A facut o treaba excelenta: te-a ajutat sa cresti un bebelus in burtica, oferindu-i toate resursele de care puiul tau a avut nevoie. Acum insa e timpul sa ai grija si de tine. De corpul tau de dupa nastere.
Cum slabesti dupa nastere?
Este mai mult vorba despre un stil de viata mai sanatos!
In primul rand, seteaza-ti un plan simplu si realizabil. Nu te poti porni la drum gandindu-te ca nu ai cum sa-ti atingi telul, daca nici tu nu crezi in el.
Obiceiuri alimentare sanatoase
- Este important sa mananci sanatos, sa faci miscare, sa ai o gandire pozitiva, sa fii motivata si sa incerci sa transformi micile schimbari in obiceiuri alimentare sanatoase
- Consuma suficiente lichide
- Nu sari peste micul dejun
- Portii sanatoase de fructe si legume in fiecare zi
- Meniul tau de fiecare zi trebuie sa includa si cereale integrale, seminte si leguminoase
Pe cat posibil evita:
- Mancarurile, gustarile, bauturile ce contin zahar
- Mancarea de tipul fast food, junk food, dar si pe cea semipreparata
- Fii atenta la portiile mancarurilor, la gustarile dintre mese si la numarul de calorii ale acestora
Citeste si: Esti obosita? Iata cel mai sanatos sfat pentru o mama de bebelus!
Sanatate = Miscare
Obiceiurile alimentare sanatoase ar trebui sa se imbine armonios cu activitatea fizica.
Nu, nu este vorba despre a face un abonament la sala. Dupa 2-3 saptamani dupa nastere poti incepe cu exercitii foarte usoare: plimbari cu carutul prin parc, stretching prin casa, chiar si exercitiile Kegel ar trebui incluse. In general, pe la 6-8 saptamani dupa nastere majoritatea mamelor primesc “Ok”-ul din partea doctorilor de a face sport moderat sau exercitii precum Pilates, yoga, alergarea usoara pe banda, exercitii cardio etc.
In cazul nasterii prin cezariana, recomandarea medicilor ar fi ca, pana in 6 luni mama sa evite exercitiile fizice extenuante si sedintele de antrenament mai lungi de 40 de minute.
Citeste si: Cum afli daca suferi de depresie postnatala?