Eleva de 10 la Bacalaureat: Mi se pare in regula sa muncesti in tara ta, sa ramana oameni frumosi

Doar doi elevi din Prahova au reusit, in aceasta sesiune, sa ia media generala 10 la Bacalaureat. Unul dintre ei este absolvent al Colegiului ”Nicolae Iorga” din Valenii de Munte, iar celalalt provine de la Colegiul ”Mihai Viteazul” din Ploiesti.

Vezi si Elev cu media 10 la Bacalaureat: Este nevoie de oameni buni si in tara. Raman aici

4.738 de elevi s-au prezentat anul acesta in Prahova, potrivit Inspectoratului Scolar Prahova, la examenul de Bacalaureat. Dintre acestia, 1.480 au fost respinsi. S-au inregistrat doua medii generale de 10, una dintre ele fiind obtinuta de Miruna Georgiana Voinea, de la Colegiul National ”Nicoale Iorga” din Valenii de Munte, un oras cu 12.000 de locuitori.

Tanara in varsta de 18 ani spune ca a muncit foarte mult ca sa ajunga la aceasta performanta, fiindu-i teama mai ales la Limba si Literatura Romana, intrucat totul e “ subiectiv si interpretabil”.

“Nu m-am asteptat la nota aceasta. Niciodata. Mi-a fost teama la romana, pentru ca aici totul e subiectiv si interpretabil. Am muncit mult. Nu ma asteptam sa fie nevoie sa muncesc asa mult, dar am reusit. Am reusit sa le impac pe toate”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna.

Adolescenta, care a terminat profilul matematica-informatica, spune ca nu vrea sa plece in strainatate la studii.

Vezi si Cluj: Doua eleve din trei cu media 10 la Bacalaureat vor sa invete in tara

“Nu vreau sa plec, vreau sa raman in tara. Am aici familia, prietenii, mi-ar fi greu fara ei. In plus, mi se pare in regula sa muncesti in tara ta, sa ramana aici oameni frumosi, sa dezvoltam tara”, a declarat eleva de nota 10.

Miruna Georgiana Voinea vrea sa urmeze cursurile Facultatii de Politehnica din Bucuresti sau Cibernetica, din cadrul ASE.

Potrivit ISJ Prahova, anul acesta, la sesiunea din vara a Bacalaureatului, rata de promovabilitate inainte de contestatii este de 68,70 la suta. La Liceul Economic Sansa din Ploiesti a fost un singur candidat care a fost declarat respins, iar la Liceul Tehnologic din Sangeru din cei doi candidati niciunul nu a promovat examenul.

Vezi si Promovabilitate de 100 la suta la Bacalaureat, in trei licee din Iasia

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here