Eleva dintr-un sat din Alba, 10 la Evaluarea Nationala fara sa ia ore particulare

Maria Cristina Simian, singura eleva din Alba care a urmat cursurile unei institutii de invatamant din mediul rural si a luat zece la Evaluarea Nationala, declara ca profesorii s-au ocupat exemplar de elevi, ea reusind aceasta performanta fara sa ia ore particulare.

Vezi si O eleva de 10 la evaluare vrea sa ramana sa invete in Romania si sa devina medic

Maria Cristina Simian, una dintre cei unsprezece elevi din judetul Alba care au luat 10 la Evaluarea Nationala, este singura care a invatat in mediul rural, respectiv la Scoala Gimnaziala ”Iuliu Maniu” Vintu de Jos.

”De la inceputul clasei a VIII-a, pe langa teme, am invatat, zilnic, o ora la limba si literatura romana si am facut exercitii o ora la matematica. Nu a fost nevoie sa iau ore particulare”, a spus eleva, contactata de corespondentul MEDIAFAX, si intrebata cum s-a pregatit.

Intrebata, de asemenea, daca crede ca a fost dezavantaja avand in vedere ca a invatat la sat, Maria Cristina Simian a spus ca nici vorba de vreun dezavantaj, deoarece la Vintu de Jos sunt niste profesori ”exceptionali”, care s-au ocupat de elevi ”ca la oras”.

”Se poate invata foarte bine si la sat, daca se vrea. In scoala noastra avem profesori foarte dedicati”, considera eleva.

Ea vrea sa studieze mai departe la Colegiul National ”Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, la profilul stiintele naturii, fiind tentata sa urmeze, apoi, Medicina.

Judetul Alba a inregistrat un record in ceea ce priveste numarul de elevi cu media zece la Evaluarea Nationala, dupa ce 11 dintre ei au facut lucrari perfecte, atat la limba romana, cat si la matematica.

Vezi si Elevii de 10 la Evaluarea Nationala: Cheia succesului este invatarea constanta!

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here