Iulian Cristache, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti (FNAP) sustine ca Ministerul Educatiei va trimite informari prin profesorii vor fi averizati sa nu mai faca meditatii cu elevii de la clasa. Reprezentantii FNAP s-au intalnit cu cei ai MEN.
Vezi si Codul de etica pentru profesori este prioritatea Federatiei Parintilor
„Am avut o intalnire cu reprezentantii ministerului Educatiei, la sediul MEN, unde am abordat mai multe subiecte. Am discutat despre Hotararea de Guvern 583, privind strategia nationala anticoruptie, unde se mentioneaza ca profesorilor le este interzis sa faca meditatii cu elevii de la clasa. A ramas sa trimita (ministerul) informari catre inspectoratele scolare, sa le atraga atentia tuturor scolilor sa puna in aplicare aceasta Hotarare de Guvern”, a declarat agentiei de presa MEDIAFAX, Iulian Cristache, presedintele FNAP.
Potrivit sursei citate, la discutiile de marti de la Ministerul Educatiei s-a abordat si subiectul privind Evaluarea Nationala.
„Am reiterat discutia in ceea ce priveste Evaluarea Nationala. Noi dorim de aproape 2 ani sa existe concurs la trecerea dintre ciclul gimnazial si liceu, astfel incat fiecare unitate de invatamant sa sustina propriul concurs, exact cum era inainte de 1990. Ni s-a spus ca nu se poate, pentru ca in momentul cand repartizezi un numar de locuri, ai o cifra de scolarizare, si pe locurile acelea, mai ales la liceele bune vor fi mai multi candidati. Exista posibilitatea ca cei care au note mari si nu au fost admisi sa ajunga la licee profesionale, ceea ce poate fi un adevar”, mai sustine Iulian Cristache.
Vezi si Meditatiile ar putea fi eliminate prin programul After School
Marti a avut loc o intalnire de lucru a conducerii Ministerului Educatiei Nationale (MEN) cu membrii Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar (FNAP-IP), in vederea solutionarii unor subiecte de interes pentru beneficiarii sistemului educational preuniversitar.
In cadrul intrevederii, la care a participat Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Ionel-Florian Lixandru, au fost dezbatute urmatoarele masuri avand drept scop cresterea calitatii educatiei din Romania: modalitatea de organizare a claselor, necesitatea adoptarii unui Cod de etica pentru invatamantul preuniversitar, admiterea absolventilor ciclului gimnazial in invatamantul liceal, integrarea reala a copiilor cu CES, sustinerea profesorilor de sprijin si a consilierilor scolari, precum si alte modalitati de creare a unui mediu propice cresterii performantei elevilor din unitatile de invatamant de stat, precizeaza Ministerul Educatiei Nationale, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.
Vezi si Doi elevi din Timisoara, admisi la cele mai bune universitati din lume
Sursa: Mediafax