Vacanta prelungita pentru elevii din Sibiu. Scolile inchise in perioada Summit-ului

scoala inchisa

Circa 28.000 de elevi din Sibiu au vacanta prelungita in perioada 6 – 10 mai, motivul scolile inchise pentru organizarea Summit-ului. In unul dintre liceele din centrului orasului va fi organizat spital de campanie.

Vezi si Scolile ar putea fi inchise din cauza vremii

Inspectorul scolar adjunct, Gheorghe Birza, a declarat ca cei aproximativ 28.000 de elevi din Sibiu vor ramane acasa inca o saptamana, iar examenele de evaluare pentru clasa a doua vor fi date odata cu cele pentru clasa a patra.

„In perioada 6 – 10 mai elevii din municipiul Sibiu nu vin la scoala, am cerut un program de recuperare, ni s-a aprobat la minister. Majoritatea elevilor au recuperat cursurile in timpul scolii. A fost lasat la dispozitia unitatilor de invatamant cum au facut aceasta recuperare. Au facut consilii de administratie, consilii scolare, sedinte cu parintii, unele scoli au recuperat sambata, altele in timpul programului, au mai ramas cateva ore la scoala”, a spus Birza.

Potrivit inspectorului scolar, saptamana aceasta ar fi trebuit sa se desfasoare evaluarea nationala pentru elevii din clasa a doua, iar acest lucru nu va fi pozibil.

„Examenele nationale, respectiv evaluarea la clasa a doua nu se va tine acum. Am solicitat derogare de la Minister si vor copiii examen in acelasi timp cu cei de la clasa a patra, probabil saptamana viitoare”, a mai spus inspectorul scolar adjunct Gheorghe Birza.

Summitul sefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai asteptat eveniment politic european in perioada detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE. In acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agenda a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al sefilor de stat sau de guvern din UE va fi gazduit de presedintele Klaus Iohannis iar presedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, si presedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Citeste si Targ de carte si jucarii pentru copii

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here