Elevi cu media sub nota 2 iau burse de merit de 450 de lei

Photo by Karolina Grabowska, Pexels

Un elev care în vară a intrat la liceul Tehnologic Agricol Bărcănești din Prahova cu media 1,97 va primi bursă de merit, în valoare de 450 de lei, pentru că se află printre primii 30% dintre elevii clasei, după media de admitere la liceu. potrivit edupedu.ro. Și alți doi elevi, de data aceasta de la alte instituții de învățământ, unul cu media de 1,57 și altul cu media de 1,85, la fel, iau burse de merit, potrivit turnulsfatului.ro.

Acest lucru se întâmplă pentru că, potrivit articolului 7, din noua Lege a Educației nr 198/2023, bursa de merit nu are limită de medie, aceasta se acordă ”pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasă dintr-o unitate de învățământ preuniversitar”.

Burse de merit cu medii sub 5 apar doar la clasa a IX-a unde se ia în discuție media de admitere în liceu sau în învățământul profesional, media calculată doar la elevii care au susținut Evaluarea Națională la sfârșitul clasei a VIII-a și au ocupat un loc prin repartizare computerizată sau repartizare în învățământul profesional”, spun reprezentanții ISJ Sibiu.

Astfel, cea mai mică medie din județul Sibiu obținută de un elev care se încadrează la bursa de merit, fiind în primii 30%, este de 1,59. Elevul este la învățământ profesional, studiind la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, clasa a IX-a. Următoarea medie a unui elev cu bursă de merit este 1,85. Și acesta este încadrat tot în învățământul provesional, tot în clasa a IX-a, dar în Mediaș, la Liceul Tehnologic „Automecanica”, se arată în publicația turnulsatului.ro.

Vezi și: Bursa de merit, socială, tehnologică, de excelență olimpică, dar și pentru mamele minore – iată ce burse vor fi acordate elevilor începând cu anul școlar 2023-2024

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here