Educatia parentala a dus la scaderea absenteismului scolar

Educatia parentala a dus la o implicare record a tatilor in educatia copiilor si la scaderea absenteismului scolar, potrivit unui studiu realizat in judete din zona Moldovei si facut public, joi, la Iasi. Educatia parentala a dus la o mai buna comunicare intre parinti si copii, precum si la scaderea semnificativa a absenteismului, potrivit Luminitei Costache, specialist in Educatie a UNICEF in Romania.

Astfel, in 51 de unitati scolare din 38 de localitati din judetul Bacau a fost implementata educatia parentala prin proiectul pilot Educatie Incluziva de Calitate, cursuri la care au luat parte peste 9.000 de parinti, dintre acestia aproape un sfert fiind tati. In cazul copiilor ai caror parinti au urmat cursurile de educatie parentala s-a observat o reducere a numarului absentelor cu 61 la suta.

Vezi si Teledon organizat de Unicef

„In ultimii ani am dezvoltat o strategie speciala de atragere a tatilor la astfel de cursuri de educatie parentala, stiut fiind ca, de obicei, aceasta responsabilitate era trecuta in sarcina mamelor. Acesta este un lucru intalnit la nivel international, dar nu caracterizeaza Romania. Datorita strategiei aplicate, 24% dintre cei 9.000 de parinti care au participat la cursurile parentale au fost tati, ceea ce este cu mult peste media internationala, care e de numai 9,8%”, a spus Luminita Costache.

UNICEF Romania, in parteneriat cu Comisia pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor organizeaza Zilele europene de sprijin parental si educatie parentala la Iasi in perioada 19-20 aprilie 2018. Evenimentul reuneste reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, ai autoritatilor centrale, judetene si locale, profesori, educatori parentali, asistenti sociali si alti specialisti care lucreaza cu copii si parinti. In cadrul evenimentului sunt prezentate exemple de buna practica in educatia parentala din tari precum Romania, Franta, Marea Britanie, Italia, Spania, Republica Moldova si Bulgaria.

Vezi si Programe de educaţie creativă pentru familii cu copii mici, în Muzeul Ţăranului Român

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here