Programe de educaţie creativă pentru familii cu copii mici, în Muzeul Ţăranului Român

  În luna octombrie, tema este Unde-o fi Moş Mogoş şi se adresează, diferenţiat, familiilor cu copii între 2 şi 6 ani, desfăşurându-se în sala Casei Mogoş şi La nuiele, spaţiul de atelier al Librăriei Cărtureşti.

  Specialişti în educaţie muzeală şi actori cu experienţă în educaţia timpurie au conceput un program sub semnul creativităţii, interacţiunii şi a poveştii ca sursă de cunoaştere.

  In sala Casei Mogoş a Muzeul Ţăranului Român, copiii îl vor căuta pe proprietarul şi creatorul casei, vor sta de vorbă cu „fiica” acestuia (Nicoleta Rusu, o talentată actriţă a Teatrului Ion Creangă) care va povesti despre meşterul în lemn, Antonie Mogoş, şi despre lemnul ca sursă de sunet, culoare şi materialitate.

  În atelier, copiii ajutaţi de părinţi vor construi căsuţe pentru animăluţe şi cuiburi pentru păsări din materiale naturale: lut, crenguţe, nisip, pietriş.

  Programele se desfăşoară în luna octombrie după următorul orar:

  Sâmbetele din 8, 15 şi 22 octombrie, între orele 10.30 – 11.30 – programe pentru familii cu copii de 2-3 ani;

  Duminicile din 9, 16 şi 23 octombrie, între orele 10.30 – 11.30 – programe pentru familii cu copii de 3-4 ani;

  Sâmbătă, 29 şi duminică, 30 octombrie, între orele 10.30 – 11.30 – programe pentru familii cu copii de 4-6 ani.

  Programările sunt absolut necesare şi se fac la emailul: [email protected] (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0745 495 404.

  Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/familie formată din doi membri, 50 lei/familie formată din trei membri, 60 lei/ familie formată din patru membri etc.

  Programele de educaţie creativă lansate de asociaţia De dragul artei au apărut din necesitatea de a însufleţi obiectele de muzeu sau cele de artă şi de a le tranforma în sursă de creativitate pentru copii şi tineri. Asociaţia îşi propune să fie o sursă de inspiraţie pentru educaţia din România, să propună cele mai adaptate, imaginative şi moderne programe de educaţie creativă în muzee sau spaţii similare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here