Reteta zilei: Supa crema de legume

Imagine de Bernadette Wurzinger de la Pixabay

Una dintre cele mai sanatoase si pline de nutrienti supe pentru intreaga familie (da, si pentru parinti, si pentru copii mari si pentru cei mici, dar si pentru bunici!) este supa crema de legume. Se prepara foarte usor! Iata de ce ai nevoie.

Cantitate pentru 4 portii:

Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente:

• 200g telina (radacina)

• 2 morcovi

• 1 radacina patrunjel

• 1 radacina pastarnac

• 2 cepe

• 200g cartofi

• 400 ml lapte

• 2 frunze de telina

• ± sare

Mod de preparare:

  1. Curatati legumele de coaja, spalati-le bine si puneti-le intr-o oala cu apa clocotita in care ati adaugat un praf de sare.
  2. Fierbeti legumele si treceti-le printr-o sita deasa sau maruntiti-le cu un blender. Adaugati zeama in care au fiert si laptele cald. Lasati sa fiarba 15 minute.
  3. La sfarsit, adaugati frunzele de telina taiate marunt. Se serveste cu crutoane de paine prajite.

Crutoanele se pot prepara din felii de paine, taiate in cubulete de circa un centimetru in diametru. Aceste bucatele de paine se vor pune intr-o tigaie in care ati incins in prealabil putin ulei de masline sau de foarea soarelui. Se lasa sa se rumeneasca, iar apoi se vor scoate pe un servet de bucatarie, din hartie, pentru a-si lasa excesul de grasime.

Sfat: In locul crutoanelor, poti folosi cartofi taiati ca niste grisine si apoi prajiti in ulei. Pentru un gust deliciosus, poti incerca un alt truc: dintr-un mar ionatan, taie cateva bucatele, in forma de grisine, pe care apoi prajeste-le in unt. adaugate in supa crema de legume, merele, vor da un gust desavarsit mancarii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here