Crezi că e greu cu un bebeluș? Stai să vezi provocările din viața cu un toddler!

Foto: https://momlovesbest.com

Acest titlu a fost pus pentru respectivul material nu este pentru a te speria în vreun fel. Nu. Pur și simplu, însumează așteptările pe care le-am avut eu, cu convingerile și credințele mele, plus multe păreri de la alte mămici care au trecut prin aceleași situații similare. Toate am crezut că perioada de bebeluș e cea mai grea. Bine, la un anumit nivel, chiar e: până te obișnuiești cu noul statut, de mamă, până înveți cum să îngrijești un bebeluș (fără a uita și de tine!), până se formează acea legătură specială dintre tine și micuț (cu siguranță știi despre ce vorbesc). Bebelușeala are etapele ei, provocările ei, dulci, frumoase, cu griji, cu de toate. Și abia aștepți să se ridice în picioare și să meargă, să zici ”gata, de acum va fi mai ușor”. Și te lovește etapa aceasta minunată de toddler.

Citește și: Ieri-bebelus, azi-toddler? Dragi parinti, va tinem pumnii!

Ce înseamnă “toddler”? Este un termen preluat din limba engleză, care definește acea etapa în care copilul începe să meargă, începe să fie ceva mai independent din punct de vedere fizic, dar în același timp însumeaza și acea schimbare, destul de sesizabilă, de comportament „mai rebel”.

Atunci când eram însărcinată, am citit mult despre cum va fi viața mea de proaspătă mamă, despre nopți nedormite, despre faptul că mă voi simți mai mult obosită, decât odihnită, despre nopți cu treziri dese, despre multe lucruri pe care le voi face ”pe pilot automat”, că voi schimba scutece ca o ”super-woman” și că mă voi smiorcăi exact ca o adolescentă, din cauza hormonilor, că voi avea sfârcurile crăpate, cu răni, pentru că voi dori să alăptez, că soțul mă va ajuta, dar  cele mai multe responsabilități legate de îngrijirea puiului nostru tot pe umerii vor fi. Ar mai fi multe de scris, dar ideea principală este că eu chiar m-am pregătit mental pentru asta. Bine, nu mi-am imaginat că acele nopți nedormite vor fi chiar atât de epuizante și că sfârcurile mele vor avea multe de îndurat, dar cumva trec toate acestea, îți revii și aștepți cu nerăbare să mai crească un pic, să înceapă să meargă, să devină astfel lucrurile mai altfel.

Și așa se și întâmplă, lucrurile devin ”mai altfel” și trebuie să te adaptezi și la această perioadă, care are și ea provocările ei.

Pentru ce să te pregătești? Pentru faptul că va merge de colo-colo, va alerga ca să descopere, va scotoci peste tot, mai mult ca oricând acum va fi nevoie să fii vigilentă cu ce ”prinde” prin mânuțe, pentru că dori să ”încerce” totul. Și cu cât de vei apropia apoi de vârsta de doi ani… Ei, bine, pregătește-te pentru multe situații în care îl vei auzi pe ”nu”, ”nu vreau”, ”nuuuuuu”. Nu vrea să meargă în pat, nu rea să se întoarcă din parc, nu vrea să-și pună ciorapul, nu vrea să se îmbrace cu haina groasă, chiar dacă afară e frig, nu vrea să iasă din băltoacă, nu vrea să se spele pe mâini… și tot așa. Apoi s-ar putea să te trezești că se trântește pe jos șia re o criză de furie (tantrum) în supermarket pentru că vrea nu știu ce ciocolată, jucărie, orice, la locul de joacă pentru că nu vrea să meargă acasă, în bucătărie, pentru că i-ai tăiat mărul în feliuțe, dar nu așa cum dorea. Și multe alte ”surprize”! 😊

S-ar putea să-ți placă și: Cele 10 achizitii minunate ale toddler-ului tau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here