Acasă Super Copilul Cele 10 achizitii minunate ale toddler-ului tau

Cele 10 achizitii minunate ale toddler-ului tau

Nu, acestea nu sunt achizitiile despre care un pediatru ar intreba. Nu, nu sunt trecute nici in cartile acelea, manuale-de-instructiuni-despre-cum-se-dezvolta-un-copil. Nu este vorba despre achizitiile pe care “trebuie” sa le bifeze un copil, in functie de varsta si care-ti pot aduce numeroase frici si frustrari, daca nu ies conform “schemei”.

Astazi iti voi scrie despre acele achizitii care iti fac inima sa rada, care iti inmoaie genunchii, care iti fac sufletul sa vibreze. Iata cele 10 achizitii minunate ale toddler-ului tau… despre care nimeni nu te intreaba.

Primul desen

Pe o coala mare alba a facut… un carligel. Iar tu esti in extaz. Stiu senzatia. Am trecut si eu prin acele emotii. Si nu, nu este nevoie sa pui desenul in rama.

Prima zgarietura

A picat si si-a facut o zgarietura. Este mica, dar tu o vezi, clar, triplata. Daca observi si un pic de sange, deja ti se face rau. Asa e la prima lui bubita. Primul lui cucui. Primul… este in regula, veti supravietui. Ambii.

Prima propozitie

Da, toti cu care vei interactiona, in frunte cu bunicii si pediatrul copilului, te vor intreba: vorbeste? Cate cuvinte stie? Dar de ce nimeni nu te intreaba cat de tare ti-a batut inima, atunci cand l-ai auzit spunand prima lui propozitie! Prima lui propozitie intreaga! (simpla, dar coerenta si corecta!).

Prima manifestare de iubire pentru frate sau sora

Si-a cuprins pentru prima data fratele. Asa, pur si simplu. Sau ai fost de fata, cand si-a luat de manuta (benevol si nesilit de nimeni!) surioara, sau cand i-a dat un pupic mic si discret. Sau cand si-a cuprins matusica. Divin, nu?

Ritm si muzica

Este o zi obositoare si ai pus muzica sa te binedispuna. Nu, nu in casti. Da, aude si micutul tau. Si ghici ce? Incepe ritmic sa se miste. Desi ceea ce face nu poti numi chiar dans… dar Doamne, a prins ritmul! Ii place muzica! Deja il vezi cum va canta pe marile scene si lumea il va aplauda… Ei, bine, te lasam sa savurezi momentul.

Prima iesire la local

Nu conteaza ca este chiar langa blocul vostru. Este prima iesire la un restaurant. Entuziasmant si memorabil. Asa sa fie!

Citeste si: La restaurant cu copilul? Da, se poate!

Prima iesire fara carut

Puiul tau merge de ceva timp si nu prea mai are rabdare sa-l mai duci unde vrei (si mai ales, cat vrei) tu cu carutul. Isi cere independenta si uite ca este timpul sa iesiti la plimbare… fara carut!

Prima manifestare a personalitatii

Cu siguranta, prima data cand iti spune acel “nu” hotarat, te va surprinde! Sau atunci cand iti va zice ca vrea alta jucarie decat ii indici tu sau poate ca o alta hainuta e cea pe care vrea sa o imbrace pentru locul de joaca. Poftim! Puiul tau creste si isi face propriile alegeri.

Prima criza de furie

Nu e chiar asa dulce aceasta achizitie, stiu. Si nici prea emotionanta. Dar cu siguranta una memorabila!

Citeste si: Crizele de furie la toddler: cum le gestionezi?

Primul pupic

Il vezi cum isi tuguie buzele si se apropie de tine, incet. Acesta este de departe unul dintre acele momente in care… vezi totul cu incetinitorul. Si ai vrea sa opresti timpul in loc. Si sa nu mai stergi niciodata locul unde ti-a dat primul pupic. Este in regula, mami, vor mai umra muuuuulti alti pupici.

S-ar putea sa te intereseze si: Salut, olita! Vrei sa ne imprietenim?

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here