Intervenția chirurgicală în pierderea de sarcină

Foto: dying.lovetoknow.com

Chiar dacă știm că statisticile arată că multe femei se confruntă cu pierderea unei sarcini, trebuie să ținem cont că aceasta este o traumă, orice-ar zice oricine și recuperarea de după această pierdere este diferită la fiecare femeie în parte. Despre ce faci după pierderea unei sarcini, ce tratamente există, precum și cum te îngrijești poți citi aici. Astăzi însă ne vom referi mai mult la ce trebuie să știi despre intervenția chirurgicală în pierderea de sarcină.

Citește și: Ce tratamente există după pierderea unei sarcini?

Sunt cazuri în care este nevoie (sau femeia optează) să se recurgă la intervenție chirurgicală în urma unei pierderi de sarcină, fie că femeia a experimentat un avort spontan incomplet, fie a fost vorba despre un avort medicamentos, în urma căruia însă nu s-au eliminat toate țesuturile de sarcină etc. Preferința ta cu privire la tratamentul medical trebuie întotdeauna luată în considerare, iar aceasta trebuie să fie o decizie asumată și informată.

Dacă nu ai optat din start pentru intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea produsului de concepție, atunci poate fi vorba despre unul dintre cazuri în care aceasta se impune, pentru că este vorba despre un țesut de sarcină care a rămas în interior și este infectat, fie există o sângerare abundentă și continuă, fie abordarea conservatoare (expectativă) sau prin medicație nu au fost eficiente.

Tratamentul chirurgical constă fie printr-o procedură de dilatare și chiuretaj, fie printr-o procedură de dilatare și evacuare. Multe femei știu de chiuretaj clasic și aspirație. Sunt considerate proceduri de rutină, în urma cărora nu este necesar să râmâi peste noapte la spital și poți merge acasă în decurs de câteva ore de la tratament. În mod normal, procedura durează 15-20 de minute și poate fi folosită anestezie locală sau anestezie generală (vei fi complet adormită).

Chiar dacă este considerate o procedură de rutină, este important ca medicul să-ți prezinte riscurile: infecție, cheaguri de sânge, rănirea colului uterin, perforație uterină și alte probleme uterine etc.

Este important să știi că înainte de tratamentul chirurgical timp de câteva ore nu se consumă alimente și apă și va fi nevoie să stabilești anumite lucruri cu medicul anestezist. Discută cu medicul pentru a afla mai multe despre pregătirea dinainte de intervenție.

Citește și: Recuperarea de după pierderea unei sarcini

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here