Avantajele scolii online, in mare parte, le stim: copilul nu merge la scoala, astfel riscul de a se infecta cu noul coronavirus, dar si de a-l raspandi este mult diminuat. In plus, continua sa invete, de acasa. Dar lasand partea de logistica, ce tine de faptul ca multi copii nu au internet, tablete, de asemenea sunt profesori care inca nu stiu cum functioneaza anumite platforme online si tot asa, cum ramane cu partea de socializare fizica, reala, fata in fata, de care nu au parte copiii prin educatia online?
Citeste si: Educatie in pandemie: ba la scoala, ba acasa. Cum ii afecteza pe copii aceste schimbari?
Discutam despre scoala online si despre nevoia de socializare a copilului cu Yolanda Cretescu, psiholog clinician, psihoterapeut adlerian, fondatoarea proiectului depreHub si presedintele Asociatiei Happy Minds.
„Aceasta pandemie ne-a schimbat paradigma de a functiona, dar nu ne-a anulat lucrurile. (…) Sa-mi las copilul sa socializeze este normal, este sanatos, sa pot sa ii dau copilului ocazia sa aiba curiozitati, sa-i dau ocazia sa experimenteze <nu stiu>. (…) O distantare sociala nu inseamna o izolare psihologica” a explicat psihologul.
Urmareste video aici:
S-ar putea sa te intereseze si: Cum ii ajutam pe copii sa se adapteze la “noua normalitate” adusa de pandemia de COVID-19?