Crizele de furie la copil: cum le gestionăm?

Photo by Stephen Andrews, Pexels

Dacă ești părinte, cu siguranță ai auzit despre tantrumuri, acele crize de furie care vin fie când ți-e lumea mai dragă, fie recunoști deja primele semne și te aștepți să apară, dar speri să nu dureze, să nu se declanșeze în locuri aglomerate, nepotrivite. Tantrumurile la copii vin sub diverse forme, apar din diverse motive. Pot implica explozii ”spectaculoase” de furie, de frustrare și comportamente dezorganizate, de zici că al tău copil, pur și simplu, ”o ia razna”.

Cum se manifestă crizele de furie la un copil? Deseori, cu țipete, pumnișori încleștați, loviri din picior, spate arcuit, tăvăliri isterice pe jos, spart obiecte, plâns necontrolat, uneori cu ținut respirația, vărsături și tot așa.

Despre crizele de furie la copil știu că ai mai auzit, ai mai citit, dar cumva cam greu este să le gestionezi, nu-i așa? De aceea, am zis că cel mai bine este să stabilesc o întâlnire virtuală cu Urania Cremene, expert în parenting, autoarea programului All About Parenting și să discutăm deschis despre ce este un tantrum real, ce este ”o luptă de putere”, de ce apar aceste crize de furie la copil și cum le gestionăm. Ah, da, am aflat dacă au și părinții tantrumuri. Au, doar că se numesc crize de nervi😊. A fost o discuție tare interesantă, cu momente de ”aha”-uri, cu explicații și exemple bune, de aceea te invit cu mult drag să urmărești acest video.

Podcast realizat de Inga Stoian, redactor-șef Superbebe.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here