Sa invatam in joaca!

    Ilustratie: Cosmin Ardeleanu

    Odata cu implinirea varstei de trei ani, cei mici nu mai vad joaca doar ca pe o modalitate de distractie. Deja ei incep sa puna intrebari, iar setea lor de cunoastere devine din ce in ce mai mare.

    Iar pentru ca la aceasta varsta sunt multe lucruri noi de aflat, vom ramane tot la capitolul comunicare si iti vom propune doua activitati axate pe comunicare, doua jocuri incantatoare pentru un copil de trei-patru ani.

    „Transformarea formelor“

    Pentru acest joc trebuie sa aloci maximum 15 minute din timpul tau, iar ca materiale ajutatoare ai nevoie de doua felii de paine, doua felii de branza sau cascaval ambalat individual, unt sau mustar, salata verde si un cutit de plastic de unica folosinta. Incurajeaza-ti copilul sa taie feliile de paine si pe cele de cascaval pe diagonala, astfel incat sa obtineti doua triunghiuri. Apoi ansamblati-le, ungandu-le cu unt sau mustar si asezonandu-le cu salata verde. Veti obtine doua sandwich-uri delicioase. Povesteste-i despre cat de usor se pot transforma formele geometrice din patrate in triunghiuri.

    Mai mult, cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un pahar, puteti obtine un sandwich rotund dintr-unul triunghiular sau patrat. Si ca sa invete si mai multe figuri geometrice, ii poti prepara doua sandwich-uri dreptunghiulare.

    „Conversatia din timpul mesei“

    Aceasta activitate poate dura tot atata timp cat dureaza cina sau pranzul si nu solicita materiale ajutatoare.

    Masa de seara reprezinta o oportunitate minunata pentru ca micutul sa invete sa poarte o conversatie. Introdu un subiect interesant in discutie, precum „cea mai frumoasa cina“. Roaga-i pe toti cei care sunt la masa sa-si impartaseasca amintirile despre cea mai placuta cina din viata lor. Apoi, puteti vorbi despre cei pe care v-ati dori sa-i invitati la masa si despre cei la care ati dori sa fiti invitati. Mai mult, va puteti face o lista cu subiecte interesante de discutat in timpul mesei, iar inainte de cina puteti trage la sorti unul dintre ele. In acest fel, cel mic va invata sa comunice si, foarte important, sa faca fata unei conversatii in societate.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here